Deniz Feneri gurbetteki ile sıladakileri buluşturdu 

'Yüzyılın iyilik hareketi' sloganı ile çalışmalarını sürdüren Deniz Feneri Derneği gurbette yaşayanlar ile sılada yaşayanları iftar sofrasında buluşturdu.

  • 740
Deniz Feneri gurbetteki ile sıladakileri buluşturdu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deniz Feneri Derneği tarafından başlatılan gurbetten sılaya çalışması kapsamında köylerinden uzakta yaşayan vatandaşlar Ramazan ayında köylerinde yaşayan akrabaları ile buluşuyor. İlki Kastamonu’da ikincisi ise Bilecik’te yapılan çalışmanın Ramazan ayı boyunca tüm yurda yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Yapılan sosyal çalışmadaki amacın birlikte olarak iftar açmak olduğunu ifade eden Deniz Feneri Derneği Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin: “Deniz Feneri Derneği olarak yıllardan beri köy iftarlarını gerçekleştiriyorduk ancak bu amaçla ilk defa yapıyoruz. Aynı tarzda Bilecik’te de bu iftar gerçekleştiriliyor. İftarların amacı insanlarımızı kaynaştırmak, birlik ve beraberliğimizi arttırmak amacıyla şehirlerimizde yaşayan insanlarımızla köylerimizde yaşayan insanlarımızı bir araya getiriyoruz.  Vatandaşlarımızın birbirlerini daha yakından tanımalarını amaçlıyoruz. Öyle bir durum oldu ki köylerimizde oturanlar şehirlerde oturanları, şehirlerde oturanlar köylerde oturanları tanıyamaz hale geldi. Özellikle genç nesil bu tür ilişkilere daha uzak kalıyor. İnşallah bu tür farklı organizasyonların sayısını arttırarak birlik ve beraberlik duygusunu pekişmesine katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

“BİZ İYİLİK GETİREN DEV BİR AİLEYİZ” 
Bir sefer tası ile 16 yıl önce çıkılan iyilik hareketinin şu anda 63 ülkede çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Halit Bitkin: “Biz iyilik getiren dev bir aileyiz. Şu anda Kastamonu’nun bir projesi olan Uganda için yoldayız. İki arkadaşımız Uganda’ya hareket etti. Pazartesi ve Salı akşamları Uganda’da Kastamonu adına yetim iftarları verilecek. İftarların yanı sıra eğer çalışmalar yetişirse Mehmet Feyzi Efendi anısına su kuyusu açılışı gerçekleştireceğiz. Kastamonulu hayırseverlerin büyük katkı sağladığı Cemal Usta Cami’nde çalışmalar tamamladı ve ibadete açılacağı günü bekliyor.  Bizlere bu çalışmaların yapılmasında her zaman destek olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kazım BOLAT