Deprem bölgesine hayvan rehabilite ünitesi

KASMİB Hayvan Rehabilite Ünitesi deprem bölgesine gönderildi.

  • 647
Deprem bölgesine hayvan rehabilite ünitesi

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’ne (KASMİB) ait Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, deprem bölgesinde Sokak ve Ev Hayvanları Geçici Rehabilite Ünitesi olarak görev yapacak.

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın emir ve talimatıyla deprem bölgesinde görevlendirilen KASMİB Ünitesi, veteriner cerrahi operasyonları ile hayvanların ilk müdahale ve tedavilerinin yapılabileceği modern bir veteriner kliniği şeklinde tasarlanmış ve imal edilmiş araç ve kabinden oluşuyor.

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği bünyesinde kurulan Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, deprem bölgesinde görev yapmak üzere biri veteriner hekim olmak üzere üç kişilik ekip olarak görevlendirildi.

Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlar ile hayvanseverlerden temin edilen köpek ve kedi mamaları da afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere ekiple birlikte gönderildi.

KASMİB Sokak ve Ev Hayvanları Geçici Rehabilite Ünitesi olarak deprem bölgesindeki yaralı ve tedaviye muhtaç hayvanların ilk müdahale ve tedavisinde görev yapacak olan ekip Kahramanmaraş’ta bulunan Afet Koordinasyon Merkezinin emrinde hizmet verecek.