DEVA Partisi İl Başkanlığından yerel basına ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Kastamonu İl Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile Gazeteciler Cemiyeti'ni ve yerel gazeteleri ziyarette bulundular.

  • 5317
DEVA Partisi İl Başkanlığından yerel basına ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı Mustafa Günaydı başkanlığında, Merkez İlçe Başkanı Vedat Musaoğlu, Barış Can Kara, Mustafa Zengin, Sema Arkaç ve Ünal Borucu’nun bulunduğu bir heyet oluşturarak, yerelde yazılı yayın yapan gazeteleri ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladılar.

Heyet, yapılan ziyaretlerde parti programı ve çalışmaları hakkında bilgi vererek sohbet etti.

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Günaydı; “Basın, önemli ve etkin bir denetim organıdır ve demokrasinin temel unsurlarından biridir. Basın, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında etkin rol oynar. Demokrasi herkesin bilgiye ulaşabildiği, düşüncesini açıklayabildiği bir ortamda olgunlaşabilir.

Gazetecilerin çalışmaları, Türkiye'nin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olmasına hizmet etmektedir. Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesinin, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir.

Yapılan araştırmalara göre görülmektedir ki basının desteklendiği özgür bırakıldığı toplumlarda demokrasi, insan hakları ve toplumsal işleyiş daha başarılıdır. Bizler her zaman basın emekçilerinin yanında olduğumuzu bilmelerini isteyerek bu vesile ile de değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyoruz” dedi.