Deva Partisinde coşkulu kongre

Deva Partisi (Demokrasi ve Atılım Partisi) Azdavay İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi yapıldı.

  • 3891
Deva Partisinde coşkulu kongre
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kongreye Deva Partisi İl Başkanı Av. Hüseyin Canal, il yönetim kurulu üyeleri, Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İnşaat Mühendisi Vedat Musaoğlu, diğer ilçe başkanları, Azdavay Şöförler Odası Başkanı Güner Bakırcı, Azdavay CHP Belediye Meclis Üyesi Arif Uğur Demirci, İYİ Parti İlçe Başkanı Salih Işık, parti üyeleri ve Azdavay halkı katıldı.

Kongre divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Divan kuruluna İl Başkanı Av. Hüseyin Canal, İl Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Mustafa Günaydın, Merkez ilçe Başkanı İnşaat Mühendisi Vedat Musaoğlu seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuması ile devam eden kongre, Kurucu İlçe Başkanı Ali Balcı’nın konuşmasıyla devam etti.

Bir umut hareketi olarak, türk siyasi arenasına çıkan parti olduğunu belirten Balcı; "Ülkemizi her alanda inşaa etme taahhüdünde bulunmuştur. Bu inşaa süreci en temel insan haklarından olan düşünce özgürlüğüne vurulan zincirlerin kırılmasıdır. Geleceğimizin ve beraberliğimizin teminatı olan, ancak sadece sözde kalan demokrasimizin yeniden canlandırılmasıdır" dedi.

Balcı şöyle devam etti: "Deva partisi kuruluşundan bugüne milletimize yeniden umut, karamsarlığa kapılan geleceğini öngöremeyen gençlerimize yeniden ışık olmuştur. İnancımızı yitirdiğimiz, adalet, hukuk, insan hakları ve özgürlükler konusunda yeniden ümitleri yeşertmiştir.

Devletlerin varlığı gücü ve sürekliliği üzerine kurulu olduğu adalet temelinin sağlamlığı ile ölçülüdür. Deva Partisi adaleti toplumsal ve siyasal yaşamın vazgeçilmez bir ilkesi olarak kabul eder.

Son yıllarda yasadığımız siyasal sosyal olaylar, insanımızdaki devlet algısını ciddi şekilde zedelemiş ve değiştirmiştir. Herkesin umut ve güven kaynağı olması gereken devletin bu vasfı zayıflamış ayrımcılık, kayırmacılık, dışlayıcılık ve ötekileştirme yaygınlaşmıştır. Bu durumu yönetime yargıya ve devlet kurumlarına karşı olan güveni azaltmış hatta yok etmiştir. Bu olaylarla beraber çok ciddi ekonomik ve sosyal sorunlar ortaya  çıkmıştır.

Deva partisi olarak, hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı denetlenebilir, hesap verebilir ve ulaşılabilir bir kamu yönetimi hedefliyoruz. Sorunların en önemlileri de ekonomi iş hayatında ki haksız rekabet ve israf. Devletin bu anlamdaki rolü; cazip iş yatırımı oluşturmak düzenleme ve denetleme görevini yerine getirmek kolaylaştırıcı ve yönlendirici olmaktır. Her bir vatandaşın insan onuruna yaraşan bir yaşam düzeyine ulaşmasını sağlamaktır.

Her konuda olduğu gibi ekonomi konusunda da sayın genel başkanımız Ali Babacan ve partimizin güçlü eğitimli kadrolarının ülkemizi hak ettiği yere taşıyacağından hiç şüpheniz olmasın. Genel Başkanımızın dediği gibi 'sesimiz gür olacak, vicdamız hür olacak, efendi bir olacak, oda millet olacak.'"

Azdavay İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresinde tek listeyle girilen seçimde Ali Balcı tekrar ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi.