Devrekani'de okul servislerine Kovid-19 denetimi

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde taşımalı eğitim yapılan Halime Celal Budak İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda denetim gerçekleştirildi.

  • 2099
Devrekani'de okul servislerine Kovid-19 denetimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devrekani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Ekiplerince taşımalı eğitim yapılan Halime Celal Budak İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda ortaklaşa denetim gerçekleştirildi.

Devrekani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Ekiplerince, kontrollü normalleşme süreci kapsamında yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ilçe genelinde çocukların eğitim öğretim yılını daha güvenli ve sağlıklı bir süreç içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla taşımalı okul servis aracı şoförlerine ve öğrencilere pandemi, trafik kuralları ve yeni normalleşme süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Servis araçlarının uygunluk kontrolleri ile birlikte araç şoförlerinin PCR testi denetimleri gerçekleştirildi.

Denetimlerde, ekipler tarafından araç şoförlerine maske dağıtımı gerçekleştirilirken, koronavirüs salgını dolayısıyla maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesi istendi.