Devrekani'de Ceviz Bahçeleri İncelendi

2014 yılı Aralık ayı ile 2015 yılı Ocak-Şubat ayı fidan dikim sezonunda, Devrekani ilçesinde tesis edilen Habeşli, Ahlatçık ve Pınarözü Köylerinde bulunan ceviz bahçeleri yerinde incelendi.

  • 653
Devrekani'de Ceviz Bahçeleri İncelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Ceviz bahçeleri inceleme programına, İl Müdürü Osman Yaman, İlçe Müdürü Vekili Mevlüt Vurdu ve Ziraat Mühendisleri Ahmet Kadir Başak ile Şükrü Akdağ katıldı.

“Kastamonu İli Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında dikimi gerçekleştirilen Habeşli Köyünden Cemil Başören, Ahlatçık Köyünden Kemal Taşkın ve Pınarözü Köyünden Niyazi Yürür ile Yaşar Yürür’e ait ceviz bahçeleri yerinde incelenerek, çiftçilere çeşitli bilgiler verildi.

Pınarözü Köyünde toplanan çiftçilerle, çeşitli tarımsal konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, “Ceviz bahçesi tesisini önemsiyoruz. Fidan dikimi tek başına yeterli olmuyor. Fidanların başta sulama olmak üzere diğer teknik bakım işlemlerinin zamanında yapılması gerekiyor. Bu yıl bahar ayının çok yağışlı olması nedeniyle fidanların çok büyük bir kısmı tuttu. Bu günlerde ise, havaların çok ısınarak yağışlar kesildi. Bu nedenle sulamayı çok önemsiyoruz. Bunun yanında yabancı ot temizliği ile fidan diplerinin çapalanması gerekiyor. Önümüzdeki sonbahar döneminde tekrar ceviz bahçesi tesis etmek üzere yeni proje hazırlığı içerisinde olacağız” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)