Devrekani'de Geleneksel At Yarışları düzenlendi

Kastamonu'da Devrekani Belediyesi ile Türkeli Belediyesi tarafından düzenlenen at yarışları, nefesleri kesti.

  • 820
Devrekani'de Geleneksel At Yarışları düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devrekani Belediyesi ile Türkeli Belediyesi tarafından organize edilen Rahvan ve Dört Nala at yarışları büyük heyecana sahne oldu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kastamonu Şubesi’nin de destek verdiği ve büyük mücadeleye sahne olan Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İkili Tay, Yerli Dört Nal, İngiliz Safkan Dört Nal, Baş, Baş Altı ve Arap Safkan Dört Nal branşlarında 95 at, birinci gelebilmek için kıyasıya mücadele etti. Vatandaşlar ve at yarışı severler, jokeylerin nefes kesen mücadelesine ortak olmak için Devrekani ilçesinde bulundu. 8 kategoride 95 atın katıldığı yarışmada dereceye giren at sahiplerine ve jokeylere ödüllerini, yarışları izleyen protokol üyeleri takdim etti.

At Yarışları Ödül Töreninde konuşan Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, at yarışlarının daha önceden festival kapsamında düzenlendiğini belirterek, “Festivalimizi, şehitlerimiz nedeniyle iptal etmiştik. Fakat at yarışlarını gerçekleştirmiştik. Bu yıl 2’inci kez düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız at yarışlarımızı Türkeli Belediyesi ile ortak düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra at yarışlarımızı geleneksel hale getirerek güzel bir geleneğe imza atmış olacağız” dedi.

Devrekani’de düzenlenen at yarışlarına Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, Türkeli Belediye Başkanı Hasan Dilek Özcan, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Kastamonu Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Batman, Kastamonu Havalimanı Müdürü Yılmaz Hacıoğlu, Bursa KASDER Başkanı İsmail Tiftik, Taşköprü İlçe Emniyet Müdürü Mesut Şahin, Türkile İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Tatar, Geleneksel Spor Federasyonu As Başkanı Günal Genç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Altıkulaç, İl Genel Meclisi Üyeleri Uğur Aydın ve Hüseyin Teryaki, Devrekani Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kara ile çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.