Doğa Kültür Köyünde Çalışmalar Sürüyor

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Doğa ve Kültür Köyü Projesi çerçevesinde bakım-onarım çalışmalarını yerinde inceledi. 

  • 646
Doğa Kültür Köyünde Çalışmalar Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Sekreter Karahasan’a incelemelerinde Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Yol-İş 1 ve 2 No’lu Şube Başkanları Sadık Düzgün ile Mehmet Çelik’te eşlik etti.

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, teknik ekiplerince bilgi alarak çalışmaları yerinde gördü. 10 yıllığına Milli Eğitim Müdürlüğüne kiralanan ve Haziran ayında hizmete açılması planlanan Doğa ve Kültür Köyünde çalışmaların devam ettiğini belirten Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, “Kastamonu’nun en güzel manzaralı yerlerinden biri olan bu tesisin Kastamonu iline ve turizmine kazandırılması için tüm gayretlerimiz ile çalışmaktayız. Burası şehir merkezine 12 kilometre, Havalimanına 5 dakika mesafededir. 80 bin metrekarelik alanda kurulu bir açık hava müzesidir. Bilindiği üzere, Doğa ve Kültür Köyü Projesinin ilk çıkış amacı kültürel turizmin gelişimine katkı sağlamak olarak tanımlanmıştı. 13 Mart 2007 tarihinde başlayan bu süreç günümüze kadar çeşitli aşamalardan geçerek şimdiki konumuna getirilmiş, ancak bazı sıkıntılarından dolayı faaliyete geçirilememiştir. 2010 yılında yeniden başlanılan bu projede, öncelikle arsa problemi çözülmüş 80 dönüm hazine arazisi İl Özel İdaresine kazandırılmıştır” dedi.

Atıl olan restoran ile süs göletinin inşaatlarının tamamlandığını ve 50 yataklı bir otelin yapıldığını söyleyen Karahasan, “Ayrıca halen çalışmaların sürdüğü alanda 60x95 metre ebatlarında standart bir futbol sahası İl Özel İdaresi tarafından yapılmaktadır. İnebolu Evi, Tosya Bağ Evi, Serender, Cide Ahşap Camii, Azdavay Evi, Kuleli Konak, Su Değirmeni, Daday Ahır ve Ağıl yapılarına ek olarak restaurant ve kafeterya olarak kullanılacak olan Taş Konak ile süs gölete ilave olarak 50 yataklı Doğa Kültür Köyü Otel İnşaatının temeli 2010 yılında atılarak bitirilmiştir. Ocak 2016 tarihi itibari ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 10 yıllığına kiralanarak tesis atıl durumdan kurtarılmıştır. Tadilat çalışmaları sürmektedir. Milli eğitime kiralayarak atıl durumdan kurtarılan tesisimize işlev kazandıracak en önemli yatırımlardan biri olacak olan standart ölçülerdeki Futbol sahasında çalışmalar sürmekte olup, bittiğinde bölgemizin en önemli Spor-Futbol Kamp Oteli olacaktır. Bu vesile ile tüm çalışanlarımıza kolaylıklar dilerken halkımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.