Doğum Günlerini 4 Yılda Bir Kutlayacaklar

Kastamonu'da 29 Şubat'ta bir çift evlendi, 7 çocuk ta dünyaya geldi.

  • 973
Doğum Günlerini 4 Yılda Bir Kutlayacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da bir çift evlenmek için 4 yılda bir gelen 29 Şubat tarihini seçti. Kastamonu Belediyesi Evlendirme Dairesi’ne başvurarak 29 Şubat’ta nikah kıydırmak için gün alan çift, 4 yılda bir gelen bugünün büyük önem taşıdığını söyledi. Bu tarihte evlenmek için haftalar öncesinden gün alan Hanife Gürel (21) ve Bayram Gider (28) çifti, bu tarihin unutulmayacak bir tarih olduğunu söyledi. Kastamonu Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdürü İbrahim Erhan ise, 4 yılda bir kutlandığı için çiftlerin 29 Şubat’ı diğer günlere göre daha az tercih ettiğini söyledi.

Öte yandan Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi'nde doğum günlerini ancak 4 yılda bir kutlayabilecek olan 5 çocuk dünyaya geldi. İrem-Mustafa Kemal Alemdar çiftinin ilk çocukları olan Erva Mina Alemdar, 29 Şubat’ta dünyaya geldi. İrem Aydoğan, 29 Şubat’ta dünyaya gelen kızlarının ilk çocukları olduğunu belirterek, büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kızlarının doğum gününü 4 yılda bir kutlayacaklarını belirten Alemdar, bebeklerinin güzel ve özel bir günde dünyaya geldiğini ifade ederek, “İnşallah Rabbim, hayırlı bir evlat olarak büyümeyi ve büyütmeyi de nasip eder. 29 Şubat’ı planlamadık. Kızımın özelliğine denk geldi. Hesapsız bir günde kızımız doğdu” dedi.


“İNŞALLAH KIZIMIZ DA 29 ŞUBAT GİBİ HİÇ YAŞLANMAZ”
Her şeyin Allah’tan olduğuna inanan insanlar olduklarını söyleyen baba Mustafa Kemal Alemdar ise, “Cenabı Allah’a şükürler olsun bize bir evladı kucağımıza almayı nasip etti. Fakat bugün 29 Şubat, 4 yılda bir geliyor. Bir yandan heyecanlıyız, diğer yandan hüzünlüyüz. Buna sevinelim mi bilemedik. Heyecanlıyım ve ilk çocuğumuz. Doktorlarımıza ve hemşire hanımlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah, inşallah bir ömür boyu mutluluk nasip eder inşallah bizlere” şeklinde konuştu.

Sonuçta her anne ve babanın çocuklarının doğum gününü her yıl kutlamak isteyeceğini fakat kızlarının doğum gününün 29 Şubat’a denk geldiğini ifade eden baba Alemdar, “İnşallah kızımız da 29 Şubat gibi hiç yaşlanmaz” diye konuştu.

Ayrıca 29 Şubat’ta Filiz-Ümit Haşlan çiftinin Ömer Ergin isminde erkek çocukları dünyaya geldi. Anne Filiz Haşlan, ikinci çocuğunun dünyaya geldiğini belirterek, şunları kaydetti: 

“Oğlumuz 29 Şubat’ta doğdu ama 4 yılda bir doğum günü kutlayacak. Hayırlısı olur inşallah. Çok mutluyum, Allah herkese bir evlat nasip etsin. Artık biz oğlumuzun doğum gününü 28 Şubat olarak kutlarız. Asıl doğum günlerini de 29 Şubat’ta kutlarız.”

(İHA)