Dubai'de Turizm Bağlantıları

KUZKA desteği ile 'Arabian Travel Market Dubai 2016 Fuarı'na katılım sağlayan Kastamonu, Çankırı ve Sinop, Arap dünyası turizm temsilcileri ile görüştü. 

  • 904
Dubai'de Turizm Bağlantıları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortadoğu başta olmak üzere tüm Arap dünyasının en büyük turizm fuarlarından olan “Arabian Travel Market Dubai 2016 Fuarı”na Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) desteği ile katılım sağlayan Kastamonu, Çankırı ve Sinop, Arap dünyası turizm temsilcileri ile görüştü.

Toplam 86 ülkeden yaklaşık 2800 katılımcının yer aldığı Dubai ATM 2016 Fuarı’nda Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a ait turizm destinasyonları fuarda “Home of” konseptiyle Arap turizmcilerin beğenisine sunulurken, çok sayıda Arap profesyonel turizm temsilcisiyle ikili görüşme yapıldı. Heyet ayrıca iki ülke arasında turizm bağlantıları kurmak amacıyla Dubai Türk İş Konseyi ile Dubai Yatırım ve Kalkınma Ajansı’na birer çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Dubai Türk İş Konseyi’ni ziyaret ederek Genel Sekreter Doğu CAN başkanlığında Kuveyt Türk Dubai CEO’su ve Dubai Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Çetin YURTTAŞER, Tamimi Consultancy FZC Dubai Direktörü ve Dubai Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Nilgün EMREM ile GTT Foods Satınalma Direktörü ve Dubai Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Uğur MANAV’dan oluşan ekiple bir görüşme gerçekleştiren Vali Şehmus GÜNAYDIN başkanlığındaki heyet, daha sonra Dubai Yatırım ve Kalkınma Ajansı’nda Ajans Direktörü İbrahim AHLİ ve ekibiyle bir araya geldi.

Resmi görüşmelerin üçüncü gününde ise başkent Abu Dhabi’ye geçen heyet, burada T.C. Abu Dhabi Büyükelçisi M. Levent BİLGEN’i ziyaret etti.   
Görüşmelere üç ili temsilen Kastamonu Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus GÜNAYDIN başkanlığında, Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN, Sinop Vali Vekili Bülent BAYRAKTAR, Çankırı Milletvekili ve TBMM Türkiye - B.A.E. Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Emin AKBAŞOĞLU, Ajansın Yönetim Kurulu Üyeleri Çankırı Belediye Başkanı İrfan DİNÇ, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi ŞEKER, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol DERİCİ, Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İŞERİ,  Ajans Genel Sekreteri Ramazan ÇAĞLAR ve yerel turizm temsilcileri katıldı.

Her iki kuruma yapılan ziyarette de heyetler arasında TR82 Bölgesi’nin turizm destinasyonları tanıtılırken, Turizm sektöründe ülkeler arası karşılıklı iş fırsatlarının geliştirilmesi, ortak turizm projelerinin üretilmesi, Bölgemizde faaliyet gösteren yerel turizm firmalarının turizm ağına dâhil edilmesi amacıyla üyelik başvurusu konularında görüşmeler gerçekleştirildi.

36 bin turizm profesyonelini buluşturan ve 26 bin Arap profesyonel alıcı ile birebir görüşme (B2B) şeklinde bir araya geldiği Dubai ATM 2016 Fuarı 28 Nisan 2016 Perşembe günü sona ererken, fuar heyetinin aynı gün yurda dönmesi bekleniyor.