Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda hedef dünya şampiyonluğu

Genç Erkekler Milli Boks Takımı, Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nın hazırlıklarını Kastamonu'da tamamladı.

  • 817
Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda hedef dünya şampiyonluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç Milliler, 17-26 Kasım tarihlerinde Rusya’nın St Petersburg şehrinde düzenlenecek Dünya Genç Erkekler Boks Şampiyonası’nın hazırlıklarını Kastamonu Kadı Dağı Boks Eğitim Merkezi’nde tamamladı. Milliler, 31 Ekim Pazartesi günü ülkeden ayrılarak Romanya’da Romanya Genç Erkekler Boks Milli Takımı ile 10 gün sürecek olan ikili kampta yapacak. Bu kampın ardından Genç Milliler, Rusya’daki şampiyonaya katılacak.

Genç yumruklar, Kastamonu’da iyi bir kamp hazırlığı geçirdiklerini belirterek, 80 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılması beklenen Dünya Genç Erkekler Boks Şampiyonası’nda takım halinde şampiyonluk beklediklerini ve derece elde edeceklerini söylediler.

Genç Erkekler Milli Boks Takımı Başantrenörü Gürkan Sönmez, Türkiye Boks Federasyonu’na ait kamp tesislerinden iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek, “Takımımız, 3 Kasım’da Romanya’da yapılacak olan ikili kampa katılacak ve ardından Rusya’nın St. Petersburg ilinde yapılacak olan Genç Erkekler Dünya Şampiyonası’na gideceğiz. İnşallah orada takımımız ile birlikte ülkemize iyi madalyalar ile döneceğiz. Buradan ekibim adına sporcularıma başarılar diliyorum” dedi.

Rusya’da hedeflerinin daha fazla madalyalar ile Türkiye’ye dönmek olduğunu belirten Sönmez, “Biz geçen sene Avrupa Şampiyonası’nda 4 madalya, Dünya Şampiyonası’nda da 3 madalya kazanmıştık. Haksızlık olan maçlarımızı da katarsak daha fazla madalyamız olacaktı ama nasip olmadı. İnşallah bu sene daha iyi çalıştık ve daha fazla madalyaya talibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora verdiği destek, bizlere her zaman güven ve destek verdi. Sayın Başbakanımızın da, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız da bizlere destek veriyor. Federasyon Başkanımızın da bizlere büyük desteği oluyor. Kastamonu’daki kamp tesisimizde ciddi çalışmalar yaptık. İnşallah bundan sonrada bu desteklerle beraber Rusya’ya gidip orada Dünya Şampiyonası’nda çok fazla madalyalara talibiz. 10 sporcu ülkemizi temsil edecek. Sporcularımıza 4 antrenör arkadaşımız eşlik edecek” diye konuştu.
Alkan: "Şanssızlığı kıracağım"

Dünya ikincisi Bayram Alkan ise, geçen sene dünya ikincisi olduğunu ve bu yıl şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirterek, dünya şampiyonu olacağını söyledi.

Alkan, “Bu sene de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne seçildim. 2020 Olimpiyatları aday kadrosundayım. Antrenman dönemlerimiz iyi geçiyor. Başta Boks Federasyon’u Başkanımız Eyüp Gözgeç, Milli Takım Başantrenörümüz Gürkan Sönmez’e, Vedat Demirkol, Volkan Sarı, Hasan Özdemir, Erol Batar olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Ortam gayet iyi, her şey iyi. Daha da iyiye gidiyor. İnşallah bu sene Dünya Şampiyonu olacağım. Geçen sene dünya ikincisi olmuştum. Bu şansızlığı kıracağım inşallah bu sene. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. İstiklal Marşımızı okutacağım. Bayrağımızı göndere çektireceğim inşallah” şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonu Necat Ekici de, yaklaşık 10 yıldır boks yaptığını söyleyerek, “Ukrayna’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldum. Geçen yıl yapılan Dünya Şampiyonası’nda talihsiz bir şekilde yenildim. Allah’ın izniyle bu sene daha da hedeflerim büyük. Gençler Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyoruz şu anda kamptayız. Şampiyonaya çok iyi hazırlanıyoruz. Allah’ın izni ile altın madalyayı ülkemize getireceğim. Türkiye Olimpiyat Hazırlık sporcusuyum. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. İnşallah altın madalyayı Türkiye’mize getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonu Tuğrulhan Erdem ise, Dünya Genç Erkekler Boks Şampiyonası’nda tekrar birincilik kürsüsüne çıkacağını belirterek, ayrıca takın halinde de birinci olacaklarını ve Türk Bayrağı’nı göndere çektireceklerini kaydetti.

Türkiye Genç Milli Boks Takımı’nı, Başantrenör Gürkan Sönmez ile yardımcıları Vedat Demirkol, Volkan Sarı, Erol Bat ve Hasan Özdemir çalıştırıyor. Genç Milli Boks Takımı dünya şampiyonu kadrosunda ise, dünya şampiyonu Tuğrulhan Erdem, dünya ikincisi Bayram Alkan, Avrupa şampiyonu Necat Ekici, Avrupa üçüncüsü Ahmet Otçu, Burak Yücel, Gökhan Karamusaoğlu, Ali İhsan Alagaş, Bulutcan Şahin, Furkan Medetoğlu, Murat Aydın ve Önder Nuri Morkoç yer alıyor.