Dünya Şampiyonu Kavukçuoğlu'ndan Başkan Vidinlioğlu'nu ziyaret

Başkan Vidinlioğlu, Dünya Şampiyonu taekwondocunun ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

  • 765
Dünya Şampiyonu Kavukçuoğlu'ndan Başkan Vidinlioğlu'nu ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Taekwondo Federasyonu’nun (WT) Özbekistan'da gerçekleştirdiği Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda +59 kiloda Dünya Şampiyonu olan Zehra Begüm Kavukçuoğlu, Antrenörü Numan Hacat ile birlikte Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt ile Kültür, Sosyal İşler ve Spor Müdürü Melih Nural’ın da bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Vidinlioğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki süreçte sporculara desteğin artarak süreceği müjdesini veren Başkan Vidinlioğlu, konuşmasında sosyal bir yarayı da gündeme taşıdı.

"Çağımızın en büyük sıkıntılarından bir tanesi sosyal yalnızlık" diyen Başkan Vidinlioğlu, mahalle arasında oynanan oyunların yaygınlaşması adına atacakları adımların olacağını dile getirdi.

Belediyenin alanında uzman antrenörlerle spor ile gençleri daha fazla buluşturmayı hedeflediklerinin de altını çizen Başkan Vidinlioğlu konuşmasında şunları söyledi:

"SPORCUMUZUN BAŞARISININ DEVAM ETMESİ İÇİN İMKANLARIMIZI ZORLAYACAĞIZ"

Dünya Şampiyonu sporcumuzu ve değerli antrenörünü belediyemizde misafir ettik. Sporcumuzla şampiyona öncesi görüşmüştük. Bizlerde sporcumuza ve antrenörümüze destek vermiştik. Daha öncesinde dile getirdiğimiz gibi özellikle sporun her alanına, amatör branşlara, gençlerimize destek olma sözümüz devam ediyor. Bundan sonrası içinde sporcumuza her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayacağız.

"HENTBOLDA ÖNCÜ BİR KENT OLDUĞUMUZ DOĞRU ANCAK BRANŞLARDA DA CİDDİ POTANSİYELİMİZ VAR"

Gençlik ve Spor Bakanımız geçtiğimiz günlerde Ankara’da Belediyeler Birliği toplantısında zikretti. Bazı illerin bazı branşlarda öne çıkması söz konusu. Kastamonu’yu hentbol ile örnek gösterdi. ‘Hentbolda öncülük yapan ilimiz’ diye bizlerden bahsetti. Hentbolun Kastamonu’da alt yapısı 25 yıllıktır. Diğer branşlarda da bizim ciddi bir potansiyelimiz var. Bunun örneklerini görüyoruz. Dünya Şampiyonu da çıkarttık çok şükür. 

"BUNDAN SONRASI OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU"

Bundan sonrası artık Olimpiyat Şampiyonluğu. İnşallah o gururu hep birlikte yaşarız. Bizde o gururun bir parçası olmaktan mutluluk duyarız. Sporcumuz, Kastamonumuzu, ülkemizi ve bizleri çok güzel temsil etti, onunla gurur duyduk. Bundan sonra da bütün desteklerimiz devam edecek.

Diğer amatör branşlarda da mümkün oldukça hem Belediye bünyesinde bulunduracağımız antrenörlerle hem ili tanıtım hem de inşallah kısa zamanda gençlerimizi sporla daha iç içe getirmek, hem kötü alışkanlıktan uzak kalmaları hem de sağlıklı bir bünye adına sporu teşvik etmemiz gerekmekte.

"EN BÜYÜK SIKINTILARDAN BİRİ SOSYAL YALNIZLIK"

Çağımızın en büyük sıkıntılarından bir tanesi sosyal yalnızlık. Bizim oynadığımız oyunları ne yazık ki çocuklarımız oynayamıyorlar. Maalesef ne mahalle aralarında öyle bir alan bıraktık nede öyle bir kültürün parçası oldular. Geleneksel oyunları da çocuklarımıza öğretmemiz gerekmekte. Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Biz belediye olarak üzerimize düşeni hem yapıyoruz hem de yapmaya devam edeceğiz. Bunun maliyeti her ne olursa olsun bizim imkanımızın yetmediği yerde sporcularımızın önünü açmak adına girişimlerde bulunacağız.”

"BAŞARININ ARTARAK DEVAM EDECEĞİNE İNANCIM TAM"

Başkan Vidinlioğlu’nun konuşmasının ardından Dünya Şampiyonu Begüm’ün deneyimli antrenörü Numan Haçat, başarının artarak devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Hacat; "Sayın Başkanımıza hem şahsım hem de sporcum adına teşekkür ediyorum. Yarışmaya gitmeden önceki değerli destekleriyle bizlere kıymetli katkılarda bulundunuz. Ben zatıalinize çok teşekkür ediyorum. Bu başarılar inşallah artarak devam edecek. Bundan sonraki süreçte de sizlerin de himayelerinde Kastamonu çok daha güzellerini görecek çok daha başarılı günler görecek diye düşünüyorum. Bu konuda inşallah bizler elimizden geleni yapacağız" dedi.

"HEDEFİM 2024 OLİMPİYATLARI"

Elde ettiği Dünya Şampiyonluğuyla Taekwondo branşında tüm dikkatleri üzerine çeken başarılı sporcu Zehra Begüm Kavukçuoğlu ise “Ülkeme böyle bir başarı getirdiğim için çok mutluyum. İnşallah başarılarım artarak devam edecek. Önümüzdeki süreçte Avrupa Şampiyonasına katılacağım ve buradan da madalya ile dönmek istiyorum. Hedefim 2024 Olimpiyatı. İnşallah bu gururu da yaşayacağız. Belediye Başkanımız Sayın Galip Vidinlioğlu’na desteklerinden ötürü de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Dünya Şampiyonu sporcu Zehra Begüm Kavukçuoğlu ve Antrenörü Numan Hacat’a hediyelerini takdim etti. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.