İki cumhurbaşkanını simitçide ağırladı

Sırbistan'daki en yeni Türk yatırımlarından Simit Sarayı, başkent Belgrad'daki mağazasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırp mevkidaşı Vucic'i ağırladı.

  • 1458
İki cumhurbaşkanını simitçide ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sırbistan'daki en yeni Türk yatırımlarından Simit Sarayı, ülkede resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic'i başkent Belgrad'daki mağazalarında misafir etti.

Simit Sarayı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, resmi temaslarda bulunmak üzere Belgrad'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şehir gezisinde kendisine eşlik eden Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic'in davetlerini kırmayarak Belgrad'daki şubelerini ziyaret etmesini ve ülkedeki hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.

Başkentteki mağazalarında ağırladıkları iki özel konuğun ziyaretlerinde simitleri ve diğer ürünleri tattığını belirten Kavukçu, ürünlere ilgi gösteren Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in yeniden mağazalarından birini ziyaret edeceğini düşündüğünü söyledi.

İki liderin ziyaretleriyle büyük onur bahşettiğini dile getiren Kavukçu, "Çok memnun kaldılar. Biz de Sırbistan'da bu yıl sonuna kadar 500 kişi çalıştırma sözü verdik." dedi.

Kısa süre önce Sırbistan'daki bir işletmeyi satın alarak ülke pazarına giriş yaptıklarını ve Belgrad'da 12 mağazalarının bulunduğunu ifade eden Kavukçu, Sırbistan geneline ise 2018 yılında yayılacaklarını, bu yıl sonuna kadar da Belgrad'da 15 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Dünyada Türkiye'yi temsil ettiklerini vurgulayan Kavukçu, Türkiye'den dünya çapında markalar çıktıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da çok mutlu olduğunu belirtti.

Kavukçu, hedefleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyduğunu, kendilerinin de onun koyduğu hedefleri doğrultusunda yola devam ettiğini kaydetti.

"Bugün 22 ülkede mağazalarımız var"

İngiltere'den ABD'ye, Suudi Arabistan'dan Lübnan'a kadar 22 ülkede mağazaları bulunduğuna işaret eden Kavukçu, "İnşallah dünyanın her yerinde olacağız. Şuna inanıyoruz ki Türkiye'den gıda alanında bir dünya markası çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyduğu hedefleri hatırlatarak bunlar arasında Türkiye'den 10 dünya markası çıkarılmasının bulunduğunu vurgulayan Kavukçu, bu hedefi kendilerine misyon olarak belirlediklerini kaydetti.

Kavukçu, "Bu 10 markadan biri olmanın sözünü verdik. Bugün 22 ülkede mağazalarımız var." diye konuştu.

AA