"Uçak kazasından kurtulan olduğunu sanmıyoruz"

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı, 189 yolcu ve mürettebatıyla başkent Jakarta açıklarında denize düşen Lion Havayolları uçağından sağ kurtulan kimsenin olduğunu düşünmediklerini söyledi.

  • 748
&quotUçak kazasından kurtulan olduğunu sanmıyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Jakarta açıklarında denize düşen Lion Havayolları uçağından kurtulan olduğunu sanmadıklarını söyledi. Bu sabah Jakarta-Pangkalpinang seferini yapmak üzere başkent Jakarta'dan hareket eden Lion Havayolları uçağı kalkıştan 13 dakika sonra içinde 3 çocuk ve 7 mürettebatın olduğu 189 kişiyle denize düşmüştü.

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı'nın Operasyon Direktörü Bambang Suryo Aji, ekiplerin çabalarının şu anda uçak kazasında hayatlarını kaybedenlerin cesetlerine odaklandığını söyledi. Aji uçağın debrisinin yerinin henüz bulunamadığını, bölgede su derinliğinin 30-40 metreye kadar indiğini belirtti. 

Pilotun geri dönüş isteği hemen cevaplandı 
Endonezya'da hava trafiğini yöneten AirTav'ın Başkanı Novie Riyanto düzenlenen basın toplantısında, kalkıştan 13 dakika sonra denize düşen uçağın pilotunun havaalanına geri dönme isteğine 2-3 dakika içinde karşılık verildiğini bildirdi. Basın toplantısına katılan Lion Havayolları'ndan bir yetkili, uçakta Hintli pilot ve bir İtalyan yolcudan başka yabancı uyruklu kimsenin olmadığını belirtti.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ise Bali'de katıldığı konferansta yaptığı açıklamada, Ulaştırma Güvenliği Ulusal Komisyonuna düşen uçağı soruşturma talimatı vererek Endonezyalılara duaya devam etmelerini istediğini söyledi. Widodo, düşen uçaktaki yolcuların yakınları için çok üzgün olduğunu, hepsinin sakin kalabilmelerini umduğunu söyledi. 

"Uçakta problem vardı" 
Lion Havayolları Başkanı Edward Sirait, uçağın son uçuşunda teknik bir sorun çıktığını fakat bu sorunun giderildiğini söyledi. Sirait, bir önceki uçuşta meydana gelen sorunun kaza soruşturmasının bir parçası olacağını belirtti.