'Duyulan endişeyi herkes iyi anlamalı'

Milletvekili Baltacı, Abanalı vatandaşların, yeni okul binasının dere yatağına yakın bir noktaya inşa edilmesinden duydukları endişeyi herkesin iyi anlaması gerektiğini belirtti.

  • 2284
'Duyulan endişeyi herkes iyi anlamalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Abana’da yapımına başlanan lise binasını yerinde inceledi ve ulusal bazda yayın yapan FOX TV’ye açıklamalarda bulundu.

CHP Abana İlçe Başkanı Arzu Aykın ve ilçe yöneticileri ile birlikte Ezine Deresi üzerindeki okul inşaatı alanına giden Milletvekili Hasan Baltacı burada FOX TV Muhabiri Merve Görgün’ün sorularını yanıtladı.

Abanalı vatandaşların, yeni okul binasının dere yatağına yakın bir noktaya inşa edilmesinden duydukları endişeyi herkesin iyi anlaması gerektiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, “Bu okul binası Ezine Çayının hemen kenarına yapılıyor. 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketlerinin üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen halen enkazın kaldırılamadığı, tahribatın düzeltilemediği yerler var. Ama Devlet Su İşleri 11 Ağustos felaketinin üzerinden 4 ay geçer geçmez buraya okul yapılıp yapılmayacağıyla ilgili görüş bildirmiş. 2021 yılında meydana gelen sel felaketinde Bozkurt’ta yıkılan bütün binaların ruhsatı vardı, iskânı da vardı. O binalara da yapım aşamasında Devlet Su İşleri zaten uygun görüş vermiş. Yani bu okul binası için Devlet Su İşleri uygun görüş vermiş, ruhsatı var, hiçbir tehlike yok diyemeyiz. Çünkü 11 Ağustos’taki sonuç ortada. İnsanların kaygılarına kulak vermek lazım. 11 Ağustos’taki o felaketten 320 gün sonra 27 Haziran 2022 tarihinde yine bir sel oldu. Yine aynı dereler taştı, yine aynı köprüler yıkıldı, yine aynı binaları su bastı. İnsanlar bu okula çocuklarını gönderecekler. Her biri çocuklarının daha güvenli bir yerde okumasını istiyor. Bozkurt’ta, Abana’da bir hassasiyet var. Bu ilçelerimize bir damla yağmur düştüğünde insanlar tedirgin oluyorlar. Bu endişeyi anlamak lazım” ifadelerini kullandı.

CHP Abana İlçe Başkanı Arzu Aykın’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada okul binasının dere yatağına yapılmasını istemediklerini belirterek, “Okul binası için temel atılan yer uygun bir yer değildir, bu doğru karar değildir. Temeli atılan okul binasının sağ tarafındaki binaların 1. katları su içinde kaldı.” diye konuştu.