Eğitim-Bir-Sen yetkisini perçinledi

Eğitimciler yetkiyi yine Eğitim-Bir-Sen'e verdi.

  • 588
Eğitim-Bir-Sen yetkisini perçinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Merkez ilçede ve Kastamonu genelinde eğitim alanında yetkili sendika bu sene de Eğitim-Bir-Sen oldu.

Her sene 15 Mayısta gerçekleşen yetkili sendika belirleme çalışmaları bu sene Kovid-19 salgını sebebiyle 15 Temmuz 2020 tarihine ertelenmişti. Eğitim çalışanları arasında en çok üyeye sahip olan Eğitimciler Birliği Sendikası bu sene de yetkili sendika olarak tespit edildi. Üst üste 5 yıl boyunca Kastamonu’da yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının teveccühünü ve güvenini üye sayısını artırarak aldı.

"Üye sayılarımızı artırarak örgütlüğümüzü kuvvetlendirdik"

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu yaptığı açıklamada; “Beş yıl üst üste yetkili sendika olduk. Başarımızın perçinlenmesinde emeği olan işyeri temsilcilerimize, ilçe başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca yalana, iftiraya, karalamalara prim vermeyen; çalışanı çalışmayandan ayıran; husumeti değil hizmeti tercih eden üyelerimize minnettarız.

Her geçen sene üye sayısını artırarak sendikacılık alanında çalışmalarımıza devam ettik. Eğitim çalışanlarının sorunlarına, eğitim alanındaki sorunlara çözüm bulmak için çalıştık. Sendikalara, sendikalılığa olumsuz bakışı kırmaya kurucumuz Mehmet Akif İnan ile 29 yıl önce başladık. 'Memurun sendikası mı olur' anlayışı vardı bu memlekette. Sendikacılık adına yapılan geçmişteki yanlışlıkların önyargısını kırmak hiç kolay olmuyor. Sendikalı olmanın, örgütlü olmanın gücünü gören memurlarımız sendikaya üye olarak bize güç verdi. Bizim sendikacılığımızın esası, sorunları görmek, çözümün bir parçası olmaktır. Sorunların kaynağı olmak değil çözümlerin odağı olmayı gaye edindik. Kastamonu’nun merkezindeki çalışanın da en ücra noktadaki çalışanımızın da ihtiyaçlarını, sorunlarını, küçük büyük demeden çözmeye çalıştık. Bazılarını yerelde çözerken bazılarını Genel Merkezimizin devreye girmesiyle Bakanlık nezdinde çözdük."

"Kastamonu’nun en büyük, en çok üyeye sahip sivil toplum kuruluşuyuz"

"Üyelerimiz arasında öğretmeninden yöneticisine; memurundan hizmetlisine; kadrolusundan sözleşmelisine varan geniş bir yelpazede hizmet sunduk. Üyelerimizin desteği ve örgütlü olmanın gücüyle bu sorunların üstesinden geldik. Üyelerimizin bize verdiği yetkiden doğan sorumluluğun gücünü ve ağırlığını idrak ettik. Bu yönde de hem genel merkezimiz hem de şubemiz sendikacılığın bütün gerekliliklerini yerine getiriyor. Eğitim çalışanlarını görev yerlerinde ilçelerde, köylerde, okullarda ziyaret ettik; onların sorunlarını dinliyor ve çözüm ürettik. Yerelde çözemediklerimizi raporlaştırarak genel merkezimize ilettik, Ankara’ya taşıdık, işin takipçisi olduk. Gerek sosyal medya, gerek basın yayın, gerekse özel iletişim kanalları ile üyelerimize ulaştık onlara çalışma hayatları ile ilgili bilgilendirmede bulunduk. Görevde yükselme sınavları, yöneticilik sınavları için hazırlık kitapları, deneme sınavları, kurslar gerçekleştirdik. Üyelerimizin kariyerlerine katkı sağladık. Eğitim alanındaki gelişmeleri de takip edip, Kastamonu için evlatlarımız için en iyisinin olması adına çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Eğitim-Bir-Sen ülke genelinde çalışıyor, sorumluluk alıyorken biz de Kastamonu’da sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz."

"Üyelerimize teşekkür, Allah’a şükrediyoruz"

"Bize teveccüh gösterip yine bizi yetkili kılan üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun ki bugüne kadar milli ve manevi değerlerimizden ilham alarak ürettiğimiz sendikal bakış açısıyla, mesai mefhumu gözetmeksizin üyelerimiz için çalıştık, eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm ürettik. Bugün dünün verdiği yorgunlukla değil yetkinin verdiği sorumluluk ve güçle geleceğe bakarak üyelerimiz için daha büyük bir enerjiyle çalışacağız."