Araç ve İhsangazi ilçelerine proje yazma eğitimi

Kastamonu'nun Araç ve İhsangazi İlçesindeki kamu görevlilerine proje yazma yeteneği kazandırmak amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından düzenlenen 'Proje Yazma Eğitimi' başladı.

  • 1127
Araç ve İhsangazi ilçelerine proje yazma eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Araç İlçesi’nde düzenlenen Proje Yazma Eğitimi’ne hem Araç, hem de İhsangazi İlçesi’nde görevli kamu görevlileri katıldı.

Araç İlçesi Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen eğitime Araç İlçe Kaymakamı Mustafa Görmüş, İhsangazi İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç ile iki ilçede görevli kamu görevlileri katıldı.

Eğitim sonunda proje bekliyoruz
Eğitim öncesinde katılımcılara hitap eden Araç ve İhsangazi İlçe Kaymakamları, proje eğitimi konusunda ajansın taleplerini karşılıksız bırakmadığı için teşekkür ederken, bu eğitim sonunda her iki ilçenin de ihtiyacını karşılayacak en az birer proje çıkmasını umduklarını dile getirdi.

Eğitimler bölgenin proje yazma kapasitesi için önemli
Katılımcılara seslenen KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç ise konuşmasında, Ajansın mali ve teknik destek programlarının önemine vurgu yaparak, Bölgede yaklaşık 150 milyon TL kaynağın yatırıma dönüştürüldüğünü ifade etti. Dr. Genç, “Ajansımız 7 yıllık süreçte 224 tane projenin uygulamasını gerçekleştirildi. Yaklaşık 75 milyon TL kaynağı bu projelere aktardık. Eş finansmanla birlikte yaklaşık 150 milyon TL gibi bir kaynağın yatırıma dönüşmesini sağlamış olduk. Bu eğitimi sadece proje yazma eğitimi olarak görmeyelim, proje yazma kapasitesi oldukça önemli, ilçenin sorunları nelerdir? bu sorunlara nasıl çözüm üretilebilir? çözüm yolları nelerdir? bir proje fikri nasıl gelişir? bu işin en önemli kısmı geri kalan kısmı bir şekilde yapılabiliyor.” diye söyledi.

Araç İlçesi’nde KUZKA tarafından düzenlenen eğitimin birinci gün öğlenden önceki bölümünde, Program Yönetimi Birimi Başkanı Halil İbrahim Kırlı tarafından ulusal ve uluslararası hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşlara ait fonların tanıtımı ile Ajansın Mali ve Teknik Programlarına ilişkin katılımcılara bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimin öğlenden sonraki bölümünde ise, proje fikrinin oluşturulması, proje mevcut durumu, paydaş analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi ile örnek uygulamalar üzerinden bilgiler sunuldu.

Eğitimin ikinci günü ise mantıksal çerçeve matrisi, mantıksal çerçeve uygulaması, bütçe çalışmaları-faaliyet planlaması ile başvuru evraklarının hazırlanması süreçleri hakkında bilgilendirme yapılacak. Teorik ve uygulamalı olarak bilgilerin sunulacağı eğitim sonunda, katılımcı adaylara bir de sertifika takdim edilecek.