Artsam Koleji ve NASA işbirliği

Artsam Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Berrin Özmat ve Ortaokul Okul Meclis Başkanı Mustafa Efe Özmat işbirliği ile 5 bin kişilik NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) personeli içindeki dört Türk'ten biri olan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile internette online bağlantı üzerinden söyleşi gerçekleştirdi.

  • 1162
Artsam Koleji ve NASA işbirliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dr. Umut Yıldız, Uzay Bilimi ve yaptıkları çalışmalar hakkında güncel ve genel bilgiler vererek ortaokul öğrencilerini bilgilendirdi.

Etkinliğin son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlarken, lisede matematik dersinin çok zayıf olduğunu belirten astrofizikçi, gençlere hayallerinin peşinden koşmalarını önerirken, eğitimcilere de şunları söyledi: “Bir çocuk başarısızsa ve başka şeylerle ilgileniyorsa ‘Acaba neden başarısız?’ diye sormanız gerekiyor.”

Astrofizik alanında çalışan ve şu anda yeni bir alana, uzay telekomünikasyon mühendisi olarak başka bir bölüme geçen Dr. Umut Yıldız, “Mars şu anda hedef tahtasında. Mars’ta sürekli bir şeyler yapılıyor. Orada şu an gezen bir robot var. İnsanlığın bir sonraki macerası olarak NASA 2035 yılında ilk insanın Mars’a inmesini planlıyor. Önce inmek gerek, orada araştırmalar yapmak gerek. Atmosferi nasıl, toprak yapısı nasıl? Bu nedenle sürekli bir şeyler yapılıyor.” dedi.

Yıldız, bu mesleği seçmek isteyen öğrencilere, bir şeyler yapmak istiyorlarsa belli bazı hayalleri varsa bunu kovalamaları ve risk almaları gerektiğini dile getirdi ve yapılan bu etkinliğin çok verimli olduğunu söyleyerek bir sonraki etkinliğin lise öğrencilerine yönelik ‘NASA’da çalışmak ve kariyer’ başlıklı söyleşi olacağının sözünü verdi.