Azdavay'da, Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Seçmeleri Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün her yıl İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın Kastamonu seçmeleri Azdavay'da yapıldı.

  • 1395
Azdavay'da, Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Seçmeleri Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AZDAVAY'DA, HAFIZLIK VE EZANI GÜZEL OKUMA SEÇMELERİ YAPILDI
EYÜP ŞEN (İHA)
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün her yıl İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın Kastamonu seçmeleri Azdavay’da yapıldı.
Azdavay İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği programa Kaymakam Osman Doğramacı, Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ve vatandaşlar katıldı. Program Azdavay İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahilerle başladı. Kastamonu Merkez İmam Hatip Lisesi'nden Osman Recepoğlu, Devrekani İmam Hatip Lisesi'nden Sinan Alıkoğlu ve Taşköprü İmam Hatip Lisesi'nden Kadir Acar’ın katıldığı hafızlık yarışmasını Acar birinci, Recepoğlu ikinci ve Alıkoğlu üçüncü olarak bitirdi. Ezanı güzel okuma yarışmasına ise Kastamonu merkez, Azdavay, Devrekani, Taşköprü, İnebolu, Cide, Daday, Araç, ve Tosya ilçeleri İmam Hatip Liseleri katıldı. Yarışmada Kastamonu Merkez İmam Hatip Lisesi adına katılan Oğuzhan Demircioğlu birinci, Tosya İmam Hatip Lisesi adına katılan Fatih İnce ikinci ve İnebolu İmam Hatip Lisesi adına katılan Uğur Yılmaz üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarının birincileri 4 Mayıs 2014 tarihinde Çorum’da yapılacak Karadeniz bölge finaline katılacaklar.