BİK'ten Reklamcılık Eğitimi!

Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan projede, Kastamonu ilinde dört gün boyunca bölgeye bağlı illerde çalışan gazete ve medya kuruluşlarının reklam servisinde çalışanlara Reklamcılık eğitimi verilecek.

  • 1316
BİK'ten Reklamcılık Eğitimi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA) tarafından yürütülmekte olan 2017 Teknik Destek Programı kapsamında sunduğu, “Kastamonu-Çankırı- Sinop illerindeki Yerel Gazetelerde Reklamcılığın Geliştirilmesi” konulu proje 13-16 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI CEM ELÇİN KASTAMONU’DA
Projenin açılışını Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin yapacak. Elçin ilimizde günlük yayın yapan gazeteleri ziyaret ederek imtiyaz sahipleri ile bir araya gelecek. 16 Eylül Cumartesi günü sona erecek eğitimin sertifika töreni ise Doğa Kültür Köyü’nde Genel Müdür Yakup Karaca’nın katılımıyla yapılacak.

Proje ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerindeki gazetelerin Reklam servislerinde çalışmayı hedefleyen bu sektöre ilgi duyan ve mesleki gelişimi hedefleyen bireylerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor.

Pazarlama ağı içerisinde önemli bir yere sahip olan reklamcılığı, analog ve dijitalleşme kavramsal temellerinden üretim süreçlerine, etkilerinden bileşenlerine kadar bütün yönleriyle kapsamakta olan eğitim müfredatında, dijital reklam gibi yeni nesil reklam araçlarını ve yöntemlerini tanıtmak da diğer amaçlar arasında yer alıyor. Basın İlan Kurumu’nun bu ve benzeri projelerdeki özel amacı da, yerel gazetelerin sadece resmi ilan gelirleriyle değil; ticari reklam gibi esas gelir potansiyelinde yayın hayatlarını daha da sürdürülebilir hale getirmek ve dijital reklam piyasalarına entegrasyonunu sağlamak.

SERTİFİKALARI GENEL MÜDÜR YAKUP KARACA DAĞITACAK
Eğitimler, 13-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Konferans Salonu’nda (Turan Topçuoğlu Şehir Parkı) yapılacak. Eğitimin başlama saati ise 08,30 olarak belirlendi. Eğitimleri Reklam ve NLP Uzmanı İhsan Özalp ve Marka Borsa Reklam Ajansı Direktörü Atakan Kurtça yapacak. Eğitimlerin sonunda kursiyerlere Genel Müdür Yakup Karaca’nın da katılacağı tören ile sertifika verilecek. Eğitimlere illere bağlı ilçe gazeteleri, diğer gazete çalışanları ve internet haber siteleri ile alt vasıflı gazetelerin çalışanları da katılabilecekler.

Haber Merkezi