Bilim şenliğinde uzay çadırı

Kastamonu'da düzenlenen bilim şenliğinde, yarım küre şeklindeki çadırda öğrencilere uzay deneyimi yaşatılıyor.

  • 862
Bilim şenliğinde uzay çadırı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünce Kuzeykent Pazar Yeri'nde düzenlenen "Bilim Şenliği" kapsamında kurulan ve uzay küresi ismi verilen 2 ayrı çadır öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Uzay küresine on beşer kişilik gruplar halinde giren öğrenciler, çadıra yansıtılan görüntülerle uzaydaymış hissine kapılıyor.

Kastamonu Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilgisi öğretmeni Kamil Doğanay yaptığı açıklamada, öğrencilerin uzay küresinde güneş sistemi, galaksi, kara delik ve uzayla ilgili konularda bilgi edindiğini söyledi.

Şenliği gezmeye gelen öğrencilerin bu çadırları ziyaret ettiğini dile getiren Doğanay, "Bu çadırlarda öğrenciler astronomi etkinliklerini üç boyutlu izleyebiliyorlar. Öğrenciler 3 boyutlu görseller arasında sanki uzayın içinde, gezegenler arasında hareket ediyormuş gibi hisse kapılıyorlar. Bu etkinlik sayesinde hem eğlenip hem de astronomi, uzay ve gezegenler hakkında bilgi alıyorlar." diye konuştu.

Ortaokul öğrencisi Caner Fide ise, yaşadığının çok farklı bir deneyim olduğunu söyledi.

Uzayda geziyormuş gibi bir hisse kapıldığını belirten Fide, "İçeride üç boyutlu şekilde yıldızları, gezegenleri izledik. Uzayı daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Sanki uzayın içindeydik." ifadelerini kullandı.

Fide, tüm öğrencilerin bu deneyimi yaşaması gerektiğini kaydetti.