Buhara'daki Mir Arap Ali Medresesi ile 4 Türk üniversitesi arasında işbirliği

Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi davetlisi olarak Özbekistan'da bulunan üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve ilahiyatçı profesörlerinden oluşan 28 kişilik Türk bilim heyeti Buhara şehrine ziyaret gerçekleştirdi.

  • 436
Buhara'daki Mir Arap Ali Medresesi ile 4 Türk üniversitesi arasında işbirliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette Mir Arap Ali Medresesi ile 4 Türk üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Necdet Tosun, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Şevket Topal, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Taş gibi isimlerden oluşan heyet, Buhara'daki Mir Arap Ali Medresesini ziyaret etti.

Ziyaret çerçevesinde Mir Arap Ali Medresesi Yönetim Kurulu, öğretim üyeleri ve Buhara şehri imam hatiplerinin katılımıyla görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede bugünkü Özbekistan topraklarında yetişen alimlerin bıraktığı zengin ilmi miras, ülkedeki yazmalar fonlarında korunan eserlerin değeri, Özbekistan'da mevcut olan çok sayıdaki incelenmemiş el yazması eserlerin araştırılması, kataloglanması ve ilim insanlarına sunulması gibi konular üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Görüşme sonunda, Buhara'daki Mir Arap Ali Medresesi ve İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi arasında eğitim ve bilim alanında işbirliği yapılmasına yönelik protokol imzalandı.