Engelli öğrencilerden ebru sanatıyla Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kastamonu'da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezindeki engelli öğrenciler, ebru sanatıyla zeytin dalı figürü yaparak Afrin'deki Mehmetçiklere destek oldu.

  • 585
Engelli öğrencilerden ebru sanatıyla Zeytin Dalı Harekatı'na destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da bir özel eğitim ve öğretim kurumunda öğrenim gören bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Mehmetçikleri andı. Şehit askerlerin fotoğrafları ile asker ağabeylerini unutmadıklarını gösteren öğrenciler, ebru sanatı ile çizdikleri ‘Zeytin Dalı’ resmi ile de operasyona dikkat çekti. Öğrencilerin sundukları gösteriler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Kurumlarına eğitim ve öğrenim gören özel öğrencilerin böylesine anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için mutlu olduklarını kaydeden Okul Müdürü Yusuf Öz, şunları söyledi:

“Maalesef ülkemiz bir ateş çemberinin içinde. Maalesef gözü dönmüş emperyal güçler çeşitli maşalar kullanarak ülkemize terör örgütleri ile çevirmiş durumdalar. Ülke olarak, millet olarak terör belasını ve bu maşaları ülkenin dirliği ve beraberliği ile yeneceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Yarınlara daha güzel bir şekilde ülkemizin ilerleyeceğinden şüpheniz olmasın. Acılar yaşıyoruz. Şehitler veriyoruz. Tabi ateş düştüğü yeri yakar, bu canlar bu yavrular bizim yavrularımız. Dileğimiz bu acıların yaşanmamasıdır. Ama vatanımıza göz diken emperyal güçlerin bu oyununa maalesef bölge insanı da alet olmaktadır. Bu emperyal güçlerin gözlerini oyacak güçteyiz. Bundan en ufak bir kuşkunuzun olmadığını biliyorum. Son şehitlerimizi uğurlarken, bir babanın vakur bir şekilde yavrusunu sırtlayıp toprağa gömmesinin acısını tarif etmek mümkün değil. Ama bu babayı görüyor musunuz? Dik ve gururlu. Bütün dünyanın bu fotoğrafa iyi bakması gerekiyor. Ben evladımı toprağa verdim ama omzumda getiriyorum. Ne yaparsanız yapın bu ülkeyi bölmeniz mümkün değil diyor. Bu fotoğraftan çok anlam çıkartabilirsiniz. Tüm bu fotoğraftan alıntı alarak gözünün önüne bakması ve Türkiye’nin önceki yıllarda olduğu gibi bu beladan çok rahat bir şekilde kurtulacağının bilinmesini istiyorum. Herkesin ve herkesin sorgulayarak duyarlı olmasını istiyorum. Biz bu ülkeyi yoldan geçerken bulmadık. Biz bu ülkeyi kurarken çok şehitler verdik. Biz asker doğduk asker ölürüz. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda devam etmeye onun çizgisinden sapmamaya ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışı ile yolumuza ülke olarak devam edeceğiz. Ama yurtta sulh cihanda sulh derken dışarıdan bize müdahale etmek isteyenlerle sulh yapacağız diye bir anlayışımız olamaz. Bizde gözü olanın gözünü oyacağımızın bütün dünyaca bilinmesini istiyoruz.”

Ayrıca öğrencilerin asker ağabeyleri için hazırladıkları resimler, yazdıkları mektuplar ve ebru sanatından zeytin figürü operasyonda görev yapan asker ağabeylerine ulaştırılmak üzere Hatay’a gönderildi.