Engelli öğrencilerin 'liderlik' buluşması sona erdi

Kastamonu Rotary Kulübü tarafından düzenlenen, engelli bireylere yönelik Rotary yarının liderlerini arıyor etkinliğiyle üniversite öğrencilerine "liderlik" seminerleri verildi.

  • 1011
Engelli öğrencilerin 'liderlik' buluşması sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daday ilçesinde bir otelde 6. düzenlenen etkinliğin bu yılki teması "saygı" olarak belirlendi.

Etkinlik süresince farklı illerden gelen engelli üniversite öğrencileri ile diğer öğrenciler, liderlik eğitimi aldı.

Etkinlikle ilgili AA muhabirine bilgi veren Kastamonu Rotary Kulübü 2017-2018 Dönem Başkanı Feza Tiryaki, öğrencilerin etkinlik süresince saygı ve liderlik üzerine eğitim aldıklarını belirtti.

Seminere, 24 öğrencinin katıldığını dile getiren Tiryaki, engelli üniversite öğrencilerinin 3 gün boyunca birbirleriyle etkileşim halinde olduklarını söyledi.

Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşarak güzel bir birliktelik sergilediklerini ifade eden Tiryaki, "Öğrenciler kendi aralarında geliştirdikleri oyunları oynadılar, tanıştılar, kaynaştılar. Seminerler çok faydalı geçti. Öğrencilerin her biri Kastamonu'ya tekrar geleceğini söyledi. Her bakımdan çok olumlu geçti çok verimli oldu. Engelli arkadaşlarımızla ilgili faaliyetlerimiz devam edecek. Engelliler buradan çok mutlu ayrıldılar." ifadelerini kullandı.

Ekinlik kapsamında Kastamonu'da iki engelli vatandaşa akülü sandalye hediye ettiklerini de belirten Tiryaki, "Etkinliğimizin sonucunda Golgol'de önümüzdeki yıl Kastamonu'da bir turnuva olabileceğinin de haberini aldık. Bize, bu etkinliğin en büyük kazancı bu oldu. Bizde ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

AA