Gazetecilerden dezavantajlı çocuklar için yardım kampanyası

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Bir Kalemle Çocuklara Umut Ol" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 143 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

  • 2859
Gazetecilerden dezavantajlı çocuklar için yardım kampanyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Kadın Komisyonunca hayata geçirilen "Bir Kalemle Çocuklara Umut Ol" projesi kapsamında 143 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu.

Dezavantajlı öğrenciler için başlatılan proje kapsamında toplanan kalemlerin bir bölümü, Kastamonu Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencilerine armağan edildi.

KGC Başkanı Mustafa Balcı, burada yaptığı konuşmada, cemiyet olarak gerçekleştirilen genel kurulun ardından kadın komitesi kurulduğunu söyledi.

Kadın komitesinin hemen çalışmalara başladığını anlatan Balcı, "Kampanya çerçevesinde ilçe belediye başkanlarımız, iş insanları, sivil toplum kuruluşları, il içinden ve dışından birçok hayırsever kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu." dedi.

Bu malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracaklarını dile getiren Balcı, dağıtımın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği liste çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Balcı, "Önümüzdeki günlerde diğer ihtiyaç sahiplerine de kırtasiye yardımında bulunmaya devam edeceğiz. Belki basit görünüyor ama her şey yazmakla, okumakla başlıyor. İstiyoruz ki gelecek nesiller bizleri daha iyi temsil edebilsin." ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yaşar Dolapçı ise kampanyayı başlatan ve yürüten KGC'ye teşekkür ederek, "Bu çocuklar bizim, ailelerinin, milletin umudu olacak. Büyük hayallerle büyük umutlarla büyük Türkiye'nin inşa edilmesine onların da bir katkısı olacak. Umutlarımız, hayallerimiz büyük. Umarım geleceğimiz de daha büyük olacaktır." diye konuştu.

Programın sonunda kalem, silgi, kalemtıraş, okuma kitapları, ana sınıfları için oyun setleri, sulu ve kuru boyalardan oluşan 143 paket, öğrencilere ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker ve Yıldırım Beyazıt İlkokulu Müdürü Hasan Özcan da katıldı.