Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Devrekani'de yapıldı

Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Devrekani Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde yapıldı.

  • 621
Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Devrekani'de yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEB Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseler arasında her yıl düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Devrekani Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde yapıldı.

Kastamonu Merkez ve İlçelerinden toplam 16 okulun katıldığı hutbe yarışmasında seçici kurul olarak; İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi, Diyanet Eğitim Merkezi eğitim görevlisi, Devrekani Müftüsü ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından 16 genç hatip arasından birinci Şeyh Şabanı Veli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Tülekoğlu, ikinci Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Bazvat, üçüncü Cide Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aydoğan Yeni seçildi.

İl birincisi olan Şeyh Şabanı Veli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Tülekoğlu'na ödülünü Devrekani Kaymakamı Yücel Erdem verdi. Diğer yarışmacıların ödülleri ise Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Sönmez tarafından takdim edildi.

İl birincisi olan Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Tülek ilimizi Ankara ilinde yapılacak Bölge Hutbe Okuma Yarışmasında temsil edecek.