Genç Tarihçiler yeni bayraktarını seçti

Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümü Genç Tarihçiler Kulübü 6. Olağan Genel Kurul Kongresini toplayarak yeni başkanını seçti.

  • 1961
Genç Tarihçiler yeni bayraktarını seçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir buçuk yıldır başkanlık görevini yürüten ve otuz beşten fazla etkinlik yaparak adından sıkça bahsettiren Mustafa Çetinkaya, mezuniyetinin yaklaşması sebebiyle istifasını bildirdi.

Kongrede seçim öncesinde açılış konuşmalarını yapan Başkan Çetinkaya; ‘‘Tarih Bölümü öğrencileri olarak sizlerden, bizim emanetimizi koruyarak faal  özelliğimizi devam ettirmenizi  istirham ediyorum. Altı yıldır dalgalanan bu bayrağı daha da yükseklerde görmek istiyoruz. Bu yapacak olan sizlersiniz. Hareketimizi engellemeye çalışanlar var. Bunlar var olmaya da devam edecektir. Bizler bu güne kadar yaptığımız hatalarımızı ve eksiklerimizi iyi tenkit etmek durumundayız. Bir ikinci hata artık hata olmaz. Hatalarımızın adını tecrübe koyarak, mükemmele ulaşmak için bunları bir merdivenin basamağı gibi düşünmeliyiz. Seçilecek olan yeni başkanımıza görevinde başarılar diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan seçim sonucunda iki aday arasından oy çokluğu ile Salih Kara başkanlığa seçildi. Yeni başkanda söz alarak yapacağı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Değerlendirme yapmak üzere söz alan Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu; “Bir öğrencinin fakültedeki hayatı dört yıl. Ama bizim kulübümüz altıncı yılında. Bir öğrenci yeni kayıt olduğunda bu kulüple karşılaşıyor ve mezun olduğunda da halen devam ediyor. Süreç bu şekilde bayrağı devrederek devam ediyor” dedi.

Kulübün bu güne kadar yüz civarında etkinlik yaptığını söyleyen Yakupoğlu; “Bunların çoğu genel de tarihçilikle, Türk Dünyası ile, Türk-İslam coğrafyasının insanlarının sorunlarıyla alakalıdır. Sosyal medyayı ve üniversitemizin imkanlarını kullanarak gücümüzü daha da arttırmamız lazım. Çünkü tarihçilere ihtiyaç var. Son yıllar da televizyon kanallarında o kadar söylemler var ki; durumu daha da işin içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. Bunun için siz tarihçilerin rehberliğine ihtiyaç var. Bunun için kendinizi daha iyi yetiştirmeniz lazım. Çünkü bir gün ihtiyaç duyulabilir. Bugün belki kıymetimiz yok. Ama iki gün sonra bir siyasetçi çıkar, tarihçilere iş düşüyor hepinizi göreve davet ediyorum diyebilir.”

Doğrudan doğruya siyasetle bir işlerinin olmadığını dile getiren Yakupoğlu: “Belki bizim partimiz olabilir, kendi çevremiz olabilir. Bunlar ayrı konu ama, tarihçilik bunların tamamını zaten kapsıyor. Bir Azerbaycan Türkü ile bir Uygur Türkünün arasında bir fark olmadığını ifade edebilmek, Türkiye’nin Hakkari’si ile Edirne’si arasında bir fark olmadığını çevremize iyi ifade edebilmemiz lazım. Bunu en iyi biz yapabiliriz.”

Mustafa Çetinkaya ve yönetim ekibine yaptıkları bir buçuk yıllık hizmetlerden dolayı teşekkür eden Yakupoğlu; “Gerçekten çok başarılı oldular ve bir ekip çalışması yaptılar. Bizler hiçbir siyasi görüşü temsil etmiyoruz. Ama bizim temsil ettiğimiz görüşte siyasi partiler olabilir. Ama bizim standardımız bellidir. Türk Dünyası, İslam Dünyası’nın kalkınması, gençlerimizin iyi bir eğitim almaları ve huzur içerisinde yaşamaları. Tek derdimiz bu. Bunu ister a savunur, ister b savunur bizi ilgilendirmez. Çünkü o ayrı bir frekans. Biz fakülte içerisinde olduğumuz müddetçe hepimiz bir aileyiz, bir kardeşiz. Bunları sınıf ortamlarında uygulamanız gerekmektedir. Her sınıf bu birlikteliği sağlarsa fakülte birlikteliği de sağlanır. Bu problemleri aşmamız için yine bu kulüplere ihtiyaç var. Yeni bayraktarımız ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, hatalarımızı en aza indirgeyerek mükemmele doğru gitmeyi Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Sizleri kulübe, kulübü de kulüp yönetimine emanet ediyorum.”