Hanönü'de müzik sınıfı açılacak

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde müzik sınıfı açılacak.

  • 1439
Hanönü'de müzik sınıfı açılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde açılacak sınıf ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, müzik öğretmeni Zehra Dinçer’in oluşturduğu ritim gurubu ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 11. Uluslararası Dinçer Özer ile Vurmalı Çalgılar Festivaline katılarak performanslarını sergileme imkanı bulduklarını hatırlattı.

Festivalde 81 ildeki okullar arasından ilk 7 okul arasına girdiklerini ifade eden Demirkıran, şunları söyledi:

"Festival sonunda, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı, okul idarecileri ve meslektaşları Zehra öğretmenin ve öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirebilmek için destek oldular. Okulumuza tuşlu, yaylı, vurmalı çalgıların bulunduğu ilimizin ilk vurmalı çalgılar odasını ve en donanımlı müzik sınıfı açılmasını sağlayacaklar. Müzik sınıfı yeni yılda hizmete başlayacak."

Müzik öğretmeni Dinçer ise müzik sınıfının açılacak olmasından çok mutlu olduklarını belirterek, "İlçemiz 2 bin kişilik bir nüfusa, okulumuz ise 105 kişilik öğrenci mevcuduna sahip. En büyük temennim ilçemizdeki tüm öğrencileri farklı enstrümanlar ile tanıştırmak ve yeni enstrümanlarımız ile Uluslararası Dinçer Özer ile Vurmalı Çalgılar Festivaline tekrar davet edilmek ve performanslarımızı farklı illerde ve etkinliklerde de sergileyebilmektir." dedi.