İlim Yayma Cemiyeti'nden söyleşi

İYC Kastamonu Şubesi Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu Söyleşilerinin üçüncüsünü gerçekleştirecek.

  • 968
İlim Yayma Cemiyeti'nden söyleşi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu Söyleşilerinin üçüncüsünü 24 Mart Cumartesi Günü Saat 19:30’da Şube hizmet binasında gerçekleştirecek.

Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kastamonulu hemşehrimiz Av.Mahmut Kocameşe ile " Kültür Bakanlığı, Türk Dünyası ve Kastamonu" konusu ile başlayan söyleşi etkinliği, Tahriksan A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi, Endüstri Mühendisi, Sanayici Yasin Taha Kalay ile " Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Ağır Sanayi ve Savunma Sanayi" konusu ile devam etmişti.

24 Mart Cumartesi günü Saat 19:30'da Kefeli Yokuşu başındaki İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Hizmet binasında gerçekleşecek söyleşinin konuğu Ali Kemal Pekkendir olacak.

Ali Kemal Pekkendir; ODTÜ Makina Bölümü mezunu, İngiltere Birmingham Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Mastırı ve California Ashley üniversitesinde İşletme Doktorası yapmış, Türkiyenin ilk Rulman Fabrikası Kurucu Mühendisidir.TEI Eskişehir Tusaş Jet Motor fabrikasının kurucu kadrosundan ve ilk Üretim Kontrol Müdürü olarak çalışan Pekkendir, ABD'de General Electric jet motor fabrikasında 1 sene eğitim görmüştür.İsviçre Hüni firmasının Genel Müdürü olarak Türkiye, Çin, ABD, Rusya, Kazakistan, Hindistan ve Kore'de 16 adet Deri Fabrikası kurmuştur. İngiltere, Manchester'de 16 yıl yaşayarak kendi Mühendislik/Danışmanlık şirketiyle, Makina, Üretim Hatları, Mobilya ve Hammadde ihracatı yaptı.2012-2017 arası S.Arabistan'da Riyad Havalimanı, Qassim Hastanesi, Cidde Konutları, Katar Doha Metrosu inşaat projelerinde Genel Müdür olarak çalıştı.1992 yılında kurulan MÜSİAD'ın 60. üyesi olan Ali Kemal Pekkendir'in Türkiye Nasıl Kalkınır ? Türkiye ve İslam Dünyası, AB yerine İslam Birliği isimli çeşitli derleme kitapları ve iş hayatına yönelik çok sayıda makale ve tercümeleri vardır.

İlim Yayma Cemiyetinde söyleşi verecek olan Ali Kemal Pekkendir’in Kastamonu’lu hemşehrilerimize, "Yurtdışı Tecrübeleri ve Ülkemize Uyarlanması gereken hususlar, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar gözlemleri ile hükümetimize gönderdiği G10 Hedefi için Tavsiyeler Raporu” hakkında bilgiler verecek.

Sınırlı sayıda katılım imkânı nedeniyle söyleşiye katılmak isteyenlerin 0 553 536 84 04 numaralı telefondan Eğitim Müdürü Selçuk Yazıcı'ya ulaşarak bilgi vermeleri gerekmektedir.