İnebolu Cezaevinde 'Tasavvuf' Konulu Konferans

İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevinde, 'Tasavvuf' konulu konferans verildi.

  • 548
İnebolu Cezaevinde 'Tasavvuf' Konulu Konferans
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İNEBOLU CEZAEVİNDE, ‘TASAVVUF’ KONULU KONFERANS VERİLDİ

(İHA) - İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevinde, ‘Tasavvuf’ konulu konferans verildi.

Hükümlü ve tutuklulara yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kurum Birinci Müdürü Mehmet Aksu katıldı. 

Ceza İnfaz Kurumu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta Kurum Birinci Müdürü Mehmet Aksu, tasavvufta gayenin insanı Allah’a yaklaştırmak olduğunu belirterek, “Hiçbir şey yüzde yüz değildir. Eksiklikler olacaktır. Her şeye rağmen biz hayata olumlu bakmaya devam edeceğiz ve böyle olmak zorundayız. Ceza infaz kurumumuzun en önemli işlevselliğinin yürümesini gerektiren konulardan biriside tutuklu ve hükümlülerin eğitim ve sosyal etkinliklerden yararlanmasıdır. Olumsuz duygulardan, olumsuz bakış açılarından kurtularak daha güzel daha olumlu bir hava estirebilmek istiyoruz” dedi.

Aksu, şöyle konuştu: “Bunun sadece hükümlü tutuklular için değil tüm insanlık için geçerlidir. Nerede bir boşluk var, o boşluğu olumsuz duygularla değil, olumlu duyguların hakim olduğu bir duruma çevirebilirsek o zaman bulunmuş olduğumuz mekan ister cezaevi olsun, ister çocuğumuzun yanı olsun, ister cami olsun, fark etmez. Orada tasavvuf olur bana göre. Tasavvuf Nedir? Güzel ahlak demektir. Beslenmek sadece midenin beslenmesi değildir, asıl beslenmek ruhun beslenmesidir. Ruh beslenmiyorsa mideni ne kadar doldurursan doldur, o yükten başka bir şey değildir”

Aksu, ayrıca hükümlü ve tutuklulara yönelik kendisinin yazmış olduğu şiirlerden de okudu. Konferansa katılan Kurum İmam Hatibi Yaşar Şahin, Adem Çolakoğlu ve Müftülük İmam Hatibi Haki Yılmaz tarafından musiki dinletisi ile sona buldu.