İnebolu'da Z-Kütüphane açılışı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Z-Kütüphane açıldı.

  • 1370
İnebolu'da Z-Kütüphane açılışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnebolu Anadolu Lisesi'nde yapılan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Köseoğlu, teknolojinin gelişmesiyle beraber, insanların bilgiye erişim yöntemlerinin tamamen değiştiğini söyledi.

Kütüphanelerin kitap, dergi gibi materyallerin yanında internet hizmeti sunan ortamlar haline geldiğini ifade eden Köseoğlu, "Öncelikle eğitim sisteminin bütünleyici bir parçası olan modern kütüphaneleri, bir an önce tüm okullarımızda hayata geçirerek, çocuklarımızı kütüphane kültürü almış bireyler olarak hayata hazırlamalıyız." dedi.

Okul müdürü Ferudun Çakıroğlu da Z-Kütüphane'nin Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün gönderdiği 93 bin 500 liralık ödenekle yaptırıldığını ve 90 metrekare alana sahip olduğunu belirtti.

Kütüphanede, 9 bilgisayar ve 1 yazıcı olduğunu vurgulayan Çakıroğlu, "Aynı anda 44 öğrencimiz rahat bir şekilde oturarak kitap okuyabilecek, araştırma yapabilecektir. 1000'den fazla zengin kitap içeriği, internet imkanı ile hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz, hem de diğer okullar ve mahalle halkımıza hizmet verecektir." diye konuştu.

Açılış törenine, Garnizon Komutanı Asteğmen Mert Bilişik, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.