KASGEG ve AKED işbirliği ile proje eğitimi düzenlendi

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) ve Akademi Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) işbirliği ile Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi.

  • 1870
KASGEG ve AKED işbirliği ile proje eğitimi düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime her iki derneğin üyeleri ve bireysel katılımcılar katıldı.

Eğitim öncesi bir konuşma yapan KASGEG Kastamonu Şube Başkanı Av.Özgür Ergülenoğlu; “Dernek olarak bugüne kadar Kastamonu’nun gelişimi için pek çok faaliyete imza attık. Çalışmalarımızı yaparken, aynı zamanda ortak paydası Kastamonu olan diğer sivil toplum kuruluşları ile de ortak projeler üretmeye gayret gösterdik. Bu doğrultuda, diğer sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar yapmak ve projeler üretmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu yönüyle de KASGEG’in herkes için iyi bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.

Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT)’la ortaklaşa yürüttüğümüz “explorekastamonu” projemiz güzel bir şekilde devam etmekte. Bugün de burada Akademi Kültür ve Eğitim Derneği işbirliği ile proje yazma eğitimini düzenliyoruz. Eğitimin üyelerimize ve tüm katılımcılara yararlı olacağını ümit ediyorum. Böyle bir işbirliğinden dolayı da AKED Başkanımız Suzan Avanoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akademi Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı İngilizce Öğretmeni Suzan Avanoğlu da yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “Bizlere böyle bir imkan tanıyan KASGEG Genel Başkanı Sayın Zafer Küçükşabanoğlu Bey’e ve KASGEG Kastamonu Şube Başkanı  Avukat Özgür Ergülenoğlu Bey’e  teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

AKED  2013 yılında  kültür sanat-eğitim alanında yerel,ulusal,uluslar arası  düzeyde çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş genç bir dernek. Fakat bu süreçte Kastamonu adına güzel çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Geriye dönüp baktığımızda Kastamonu ili tarih-kültür-sanat ve eğitim alanında çok zengin bir geçmişe sahip. Bizler Kastamonulular olarak  geçmişimle tarihimizle ne kadar övünsek azdır. 21.yüzyılda globalleşen Dünya’da biz geçmişimize bağlı kalarak ama bir taraftan da teknolojiye uyarak ilimizi daha iyi bir noktaya taşımak ihtiyacımız olduğunu düşündük ve dernek olarak da bu anlamda çalışmalar yapmayı amaçladık. Bu tür çalışmalarda tabi ki sivil toplumlar çok önemli.Sivil toplumlara büyük görevler düşmekte.Sivil toplum kuruluşları topluma yön veren gönüllü kuruluşlar. Bu bağlamda da Kastamonu Genç Girişimciler Derneği  derneğimize kurulduğu andan itibaren desteklerini sunmuşlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.Hepimizin amaçları ,düşünceleri,fikirleri var. Hazırlanan projeler  de bunları gerçekleştirmek için kaynak sağlama bağlamında güzel bir araç. Bu eğitimde umarım bu anlamda siz katılımcılara faydalı olacaktır.”

Proje Eğitmeni Orhan Avanoğlu tarafından verilen Proje Hazırlama eğitiminin ardından Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Kastamonu Şube Başkanı Özgür Ergülenoğlu tarafından proje eğitimini veren Orhan Avanoğlu'na ve Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Kastamonu Şube Başkan Vekili Mehmet Kalem tarafından  Genel Başkan Zafer Küçükşabanoğlu adına Akademi Kültür Eğitim Derneği (AKED) Başkanı Suzan Avanoğlu'na teşekkür plaketleri takdim edildi.

Eğitim, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.