Kastamonu'da 56 bin öğrenci karnesini aldı

2016-2017 eğitim-öğretim yılının tamamlanması nedeniyle Kastamonu Ceritoğlu İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi.

  • 1476
Kastamonu'da 56 bin öğrenci karnesini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Kastamonu Ceritoğlu İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, 5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Alb. Ergün Cebeci, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Karadeniz ile beraberindekiler, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini verdi. Ayrıca öğrencilere Kastamonu Belediyesi tarafından karne hediyesi dağıtıldı.

Öğrencilere karnelerini verirken bazı nasihatlerde de bulunan Vali Yaşar Karadeniz, sorunsuz ve problemsiz bir yılı daha geride bıraktıklarını belirterek, “İlimizde 56 bin öğrenci bugün karne tatiline giriyor. Bunların bir kısmı inşallah üniversiteyi kazanmış olacak. Üniversiteyi de bitirdikten sonra ülkemize yetişmiş birisi olarak kazandırılmış olacaklar” dedi.

Öğrencilerin tatilde dinlenme açısından çocukların gelişimi için önemli olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, “Oyun oynama ihtiyaçlarını giderecekler ama bunun yanında boş durmamaları gerekiyor. Özellikle bazı kurumlarımızın yaz okullarındaki etkinliklere devam etsinler. Gerek sportif faaliyetlere gerekse diğer faaliyetlerde bulunsunlar. Bu faaliyetler öğrencilerimizin akademik gelişimi yanı sıra kişisel gelişimi açısından da önem arz ediyor. Bu arada fırsat buldukça da bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ise, “İlimiz genelinde toplam da 342 resmi ve özel okul bulunmaktadır. Toplam öğrenci sayısı 56 bin 739’dur. Bu öğrencilerden 40 bini temel eğitimde, 16 bin 739’u ise ortaöğretimde bulunmaktadır. İlimiz genelinde toplam öğretmen sayısı 4 bin 306’dır. Bunlardan 425 kişisi idarecidir. 381 kişi fiilen öğretmenlik yapmaktadır. 2016-2017 eğitim yılı ikinci döneminde ilimiz genelinde temel eğitimde 40 bin öğrencinin 15 bin 341’i merkez ilçe de, ortaöğretim de il genelinde 16 bin 730 öğrencinin 8 bin 578 öğrenci merkez ilçede olmak üzere toplamda 56 bin 739 öğrencimiz karne alacaktır” dedi.

Karne töreninin ardından Ceritoğlu Ortaokulu öğrencisi Merve Teberoğlu, ‘Kalbimden Kalemime’ isimli şiir kitabını Vali Yaşar Karadeniz’e hediye etti.