Kaymakam Kayabaşı gençlerle buluşuyor: "Çay, kitap muhabbet"

Küre Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrencileri okumaya teşvik etmek adına etkili bir proje yürütülüyor.

  • 602
Kaymakam Kayabaşı gençlerle buluşuyor: "Çay, kitap muhabbet"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küre İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı, her hafta bir grup öğrenci ile okul kütüphanesinde buluşarak öğrencilerin okudukları kitaplar üzerine onlarla sohbet ediyor, hayata dair duygu ve düşünceler paylaşılıyor.

Sıcacık çay ve simit eşliğinde devam eden muhabbet, öğrencilere kağıttan dünyaların kapılarını aralıyor.

On ikişer gruplar halinde her hafta Küre Kaymakamı Fatih Kayabaşı ile buluşan öğrenciler, kitap okumanın yanı sıra okudukları kitap ve o kitabın yazarı hakkında konuşma fırsatı yakaladıkları için topluluk karşısında konuşma becerisi kazanıyor ve özgüvenli bir birey olma yolunda büyük bir adım atıyorlar.

Kaymakam Kayabaşı, okunan her kitabın ardından öğrencilere yeni bir kitabı ödev olarak vererek Küreli öğrencileri okumaya teşvik ediyor.

Daha çok öğrencilerin konuştuğu, Kaymakam Fatih Kayabaşı ve diğer katılımcıların dinleyici olduğu etkinlikte gençler yaşlarının üzerinde bir olgunlukla yazarlar ve kitaplar üzerine söz söylüyor; gençlere söz vermenin ne denli önemli olduğunu, gençlerin söyleyecek sözlerinin olduğunu büyüklere gösteriyorlar.

Küre Çok Programlı Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Hasan Tandoğan ve Okul Müdürü Semih Çelebi tarafından projelendirilen etkinlik, yıllara yayılacak okuma serüvenlerinde öğrencilere yol göstermesi adına önem taşıyor.