Kurra Hafız Demirkol'dan, çocuğu hafızlık yapan ailelere uyarı!

Kurra Hafız Mahir Demirkol, hafızlık için eğitim alan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

  • 2837
Kurra Hafız Demirkol'dan, çocuğu hafızlık yapan ailelere uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Hafızlığı Kodlama Metotları" adlı kitabı ile birçok hafıza ışık olan Diyanet İşleri Başkanlığı Kastamonu Eğitim Merkezi hocalarından, ayrıca Türkiye’nin en büyük STK’sı olan Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Yüksek İstişare Kurul Üyesi (YİK) olan Kurra Hafız Mahir Demirkol, hafızlara bu süreçte bazı tavsiyelerde bulundu.

Bu sürecin öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çeken Mahir Demirkol şöyle konuştu;

"Dünyayı etkisi altın alan koronavirüs maalesef hafızlık müesseslerini de vurdu. Bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın aldığı tedbirler neticesinde öğrenciler evlerinde hocalarına online üzerinden derslerini vermeye devam etmektedir. Dışarı çıkılmaması gereken bu süreçte öğrencelerin ev ortamında derslerini yapmak zorunda olduğu malumdur.  Kurs ortamında ders yapmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu idrak eden aileler, ezberine tam manasıyla odaklanamayan çocukların motivasyonunu düşürecek hareketlerden kaçınılması gerekir" dedi.

Aile ortamında ders yapmanın bazı dezavantajları olabileceğine dikkat çeken Kurra Hafız Mahir Demirkol, bu süreçte öğrencilerin ders kalitesinde ve ders okumalarında istikrarın düşmesi ihtimalinin normale göre daha çok olabileceğinin altını çizdi.

Demirkol şöyle devam etti;

"Aileler çocukların ham/çiğ sayfa yapmayıp has/pişmiş sayfaları tekrar etme isteğine göz yummaları durumunda, çocuklarının ham sayfa yapmama alışkanlığını daha kolay kazanmasına yol açabilirler."

Ayrıca normalde de ders yapmakta zorlanan öğrencilere bu süreçte ham yaptırmamak, süreç normale döndüğünde öğrencinin "hafızlığı bırakma" isteğinin filizlenmesine kapı açabileceğini dile getiren Demirkol; "Ailelerin hocaların plan ve programına müdahil olmamalı çocukların başarıları için elzemdir" ifadelerini kullandı.

Son olarak; ailenin desteğinin hocanın gücünün yakıtı olduğuna dikkat çekerek hafızlık müesseselerinin ümmet için çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.