Merkez Ortaokulu'ndan Velilere Seminer

8. sınıf öğrenci velilerine TEOG sınavı sonrasında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

  • 1401
Merkez Ortaokulu'ndan Velilere Seminer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MERKEZ ORTAOKULU’NDAN VELİLERE SEMİNER 

8. sınıf öğrenci velilerine TEOG sınavı sonrasında öğrencilerin durumları, mesleki yönlendirme, okul-veli işbirliği ile iletişim konusunda bilgilendirme toplantısı 3 grup halinde 20 Aralık 2014 tarihinde Okul Konferans Salonunda yapıldı.

Okul Müdürü Halit Özden yaptığı konuşmada; okul hakkında bilgi verirken çocuklarımızın geleceği için önemli olan dersler, sınavlar, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler ile ilgili olarak önemli noktalara değindi. Okul olarak oldukça başarılı bir durumda olduklarını, bu başarıda emeği geçen idareci, personel, veli, öğrenci ve özveri ile çalışan öğretmenlerine teşekkür etti.

Toplantıya davet edilen Kişisel gelişim uzmanı yaşam koçu ve aynı zamanda okul velisi olan Ayşegül Soylu Muslu ise velilere yönelik yaptığı konuşmada; iletişimin önce anne-baba ile çocuk arasında kurulmasının önemine değindi.

İletişimde kullandığımız kelimelerden çok beden dilinin büyük yer tuttuğunu, o nedenle beden dilimize dikkat etmemiz gerektiğini belirterek, çocukla iletişim kurabilmenin temel yolunun dinlemekten geçtiği, yargılamadan, eleştirmeden, akıl vermeden dinlemenin önemi hakkında bilgi verdi.

Çocukların en çok kendilerini önemli hissetmeye, değer görmeye ihtiyacının olduğunu, sadece iyi bir dinleyici olarak bile onları önemsediğimizi gösterebileceğimizi söyleyen Muslu, evde çocuklara öğretmen değil, anne-baba olmaya çalışmamız gerektiğini, çocuklarımızın bizim sevgimize ihtiyacı olduğunu, onlarla özel zaman geçirmenin önemini vurguladı.

Ayrıca çocukları çok iyi gözlemlememiz ve nasıl öğrendikleri ile ilgili fikrimizin olması gerektiğini, görerek mi, dinleyerek mi, yaparak mı öğreniyor inceleyin, buna göre çalışmasını programlamanın, mesleki yönlendirme yapmanın daha verimli sonuç almayı sağlayacağını belirtti.

8. sınıf öğretmenleri ise öğrencilerin durumları hakkında velilerle görüş alış verişinde bulunarak başarıyı arttırmak için alınması gereken tedbirler hakkında konuştular. Ayrıca okul rehber öğretmenleri tarafından hazırlanan bilgi notları da velilere dağıtıldı.

Yapılan seminerden oldukça memnun ayrılan veliler çocuklarla iletişim konusunda daha bilinçli olarak hareket edeceklerini belirterek böyle faydalı bir seminer düzenledikleri için okul idaresine ve Ayşegül Soylu Muslu’ya teşekkür ettiler.