Öğrenciler, Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirildi

Kastamonu Emniyet Müdürlüğünce gençlere zararlı alışkanlıklara karşı seminer verildi.

  • 794
Öğrenciler, Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖĞRENCİLER, UYUŞTURUCUYA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu’da Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Çocuk ve Gençlik Programı (ÇOGEP) kapsamında, çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan (sigara, alkol, uyuşturucu vb.) uzaklaştırılması ve kurtarılması amacıyla öğrencilere yönelik seminer düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan seminerde, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması için Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığı ile “Hayır de Sağlıklı Yaşa” projesi hazırlandı. Proje kapsamında Emniyet Müdürlüğü’nde yaklaşık 150 lise öğrencisine zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları amacıyla “Hayır de sağlıklı yaşa” projesi anlatılarak gençlere konu ile ilgili slaytlar ve videolar izletildi.

Projenin hedefleri arasında, zararlı alışkanlıklara “Hayır” diyenlerin sayısını artırılması, zararlı alışkanlıklara karşı verilen mücadelede gençlerin de etkin rol almalarının sağlanması, zararlı alışkanlıkları bulunan öğrencilerin tespit edilerek sağlık kuruluşuna sevk edilmesinin sağlanması yer alıyor.

“Hayır de sağlıklı yaşa” projesi kapsamında, Kastamonu’da 17 lise 1., 2. ve 3. sınıflarda eğitim gören hedef kitle arasında, öğrencileri örgütlemek amacıyla “Sağlıklı Yaşam Kulüpleri” kurulacak. Proje kapsamında yaklaşık 288 sınıftan 300 öğrencinin akran eğitici olmaları planlanıyor. Ayrıca, İl protokolü, kurum müdürleri, sorumlu öğretmenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kulüplere akran eğitici öğrenci olarak seçilenler ile de Ilgaz Dağı’nda doğa yürüyüşü yapacak. Doğa yürüyüşü esnasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli, akran eğitici sertifikasına sahip uzman personelce akran öğrenci eğitimi verilecek. Zararlı alışkanlığı olan çocukların bu zararlı alışkanlıklardan kurtulabilmeleri için ayrıca ortak kurumlar ile çalışmalar yapılması hedefleniyor.

Seminer sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler veren Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, “Genelde vatandaşlar tarafından Polis sadece ‘suçlu’ yakalar gibi bir anlayış var. Ama artık öyle değil, Polis sadece suç işleyeni yakalamıyor. Polis suçun oluşmadan önce önlenmesini sağlıyor. Çünkü suç oluştuktan sonra hepimize mal oluyor. Yani bir bedel ödüyoruz. İster kişisel olsun, ister devlet bazında olsun bir bedel ödeniyor. O nedenle suçla mücadele ederken daha çok suçun oluşmadan önce önlenmesini amaçlıyoruz. Bu eğitimlerimizin, bu çalışmalarımızın amacı suç oluşmadan önce suçu önlemektir. Bunun için de en önemli hitap ettiğimiz kısım öğrenciler oluyor. Çünkü öğrenciler bizlerin geleceği… Sağlıklı bir toplum yetiştirebilmemiz için öğrencilerin sağlıklı yetişmesi gerekiyor. Sağlıklı yetişebilmemiz için kötü alışkanlıklardan uzak durmamız gerekiyor. Tüm uyarıcı, uyuşturucu maddelerden uzak durulması gerekiyor. Spor kulüplerimiz var. Kötü alışkanlıklarından dolayı bu yola düşmüş, bu kötü alışkanlıkları kazanmış ama kurtulmak isteyen gençlerimize bizler el uzatıyoruz. Bu durumda birçok kişiden de olumlu sonuçlar aldık. Sporda Türkiye çapında birinciliklerimiz var. Üniversite’ye kazandırdığımız öğrencilerimiz var” dedi.

ÇOGEP Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Yoldan, ÇOGEP Projesi kapsamında, birçok faaliyette bulunduklarını belirterek, “Hayır de Sağlıklı yaşa” projesi ile uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımlarının önlenmesi için gençlere yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.