Öğrencilere Meslek Seçiminde Yardım

Azdavay Kaymakamı Ali Güner öğrencilerle bir araya gelerek 'Bugünkü Seçimim Yarınki Geleceğim Projesi' hakkında bilgi verdi.

  • 655
Öğrencilere Meslek Seçiminde Yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KAYMAKAMLIKTAN ÖĞRENCİLERE MESLEK SEÇİM KONUSUNDA YARDIM

EYÜP ŞEN (İHA) - Azdavay Kaymakamı Ali Güner öğrencilerle bir araya gelerek 'Bugünkü Seçimim Yarınki Geleceğim Projesi’ hakkında bilgi verdi.

Azdavay Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı ‘Bugünkü Seçimim Yarınki Geleceğim Projesi’ hakkında bilgi almak üzere Azdavay Hükumet Konağı toplantı salonunu dolduran Azdavay Anadolu İmam Hitap Lisesi ve Azdavay Anadolu Çok Programlı Lisesi öğrencilerine Kaymakam Güner tarafından bilgi verildi.

Kaymakam Güner konuşmasında, projeyle öğrencilerin meslekleri tanımalarını, kendi gelecekleri için en doğru mesleği seçmelerini, farklı meslekleri karşılaştırmalarını, merak ettikleri soruları meslekte çalışan kişilere doğrudan yönelterek öğrencilerin bilinçlenmelerinin amaçlandığını belirtti.

Bilgi kirliliğinin olduğu günümüzde öğrencilerimizin mesleklerle ilgili doğru bilgi elde edemediklerini ve bunun sonucunda meslek seçimiyle ilgili kararsızlık ve yetersizlik yaşadıklarını belirten Güner, 7 farklı meslek mensubunun, öğrencilerimiz için geleceğe yönelik meslek hayatları için tecrübelerini aktaracaklarını ve öğrencilere bu konularda rehberlik yaparak faydalı olmayı amaçladıklarını söyledi.