Öğretmenlik vizyon programı Kastamonu'da yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) ile Kastamonu Üniversitesi' nin ortaklığında düzenlenen Geleceğin Öğretmenlerine Öğretmenlik Vizyon Programı, 25 Mart 2017 Cumartesi günü Kastamonu Belediyesi Grand Moni Konferans Salonunda, 400 öğretmen adayının katılımıyla gerçekleştirildi.

  • 884
Öğretmenlik vizyon programı Kastamonu'da yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılışını İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın yaptığı programda ilk semineri İstanbul Şehir Üniversitesi iletişim uzmanı İbrahim Zeyd Gerçik, “Eğitimde Etkili İletişim” konulu semineri ile öğretmen-öğrenci ilişkilerine rol-model örnekler vererek gerçekleştirdi.

Daha sonra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Kanger, “Öğretmenin İnsan ve Eğitim Felsefesi” konulu seminerinde eğitimde insan unsurunun önemini çeşitli örneklerle vurguladı.

Yemek ikramından sonra yapılan öğleden sonraki oturumda ise Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan, “Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri” konulu semineri ile öğretmenlerin öğrencileri hayata nasıl hazırlayacaklarına örnekler verdi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal İbret, "Geleceğin öğretmenlerini yetiştiriyoruz. Bu konuda bizlere katkı veren İlim Yayma Cemiyeti’ne ve kıymetli akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Program, öğrencilere katılım belgesi verilmesi, katılımcıların görüş ve önerilerini kapsayan anket çalışması ve EBSAD’ın yayımladığı “Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik” kitabının hediye edilmesiyle son buldu.