Sağlık personeline yönelik eğitimler başladı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Kastamonu'daki sağlık personeline yönelik 'İletişim, Stres Yönetimi ve Mevzuat Eğitimleri' başladı.

  • 1394
Sağlık personeline yönelik eğitimler başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim projesi ile il ve ilçelerde kamu ve özel sağlık kurumlarının Hasta Hakları Biriminde görevli 45 sağlık personeline “İletişim, Stres Yönetimi ve Mevzuat Eğitimleri” verilmeye başlandı.

Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda Eğitimci Yrd. Doç. Dr. Semra Tetik tarafından verilen eğitimin ilk günü “Hasta odaklı hizmet anlayışı eğitimi (Hasta-hekim iletişimi, hasta hakları örnek uygulamaları, Hasta hakları mevzuatı) konularında katılımcılara bilgiler verildi.

3-4 Mayıs 2017 tarihleri arasını kapsayan eğitimlerin ikinci günü ise iletişim eğitimi (empati, beden dili) ve stres yönetimi konularında sağlık personeline yönelik yapılacak bilgilendirmeler ile tamamlanması planlanıyor.

Teknik Destek Programı kapsamında KUZKA desteği ile düzenlenen eğitimin sonunda Kastamonu’da kamu ve özel sağlık kuruluşlarının sunduğu sağlık hizmetleri memnuniyet düzeyinin ve sağlık sistemine yönelik güvenin artırılması, hak ihlallerinin engellenmesi, sağlık hizmetlerinin eşit, kaliteli ve etkin olarak sunulması, yoğun çalışma ortamında strese maruz kalan personelin iş ve aile yaşantısının olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.