Şehit Mehmet Yılmaz İHO'nda konferans verildi

Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu'nda Biyoçeşitlilik konusunda Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi Dr. Özkan Evcin tarafından öğrencilere konferans verildi.

  • 935
Şehit Mehmet Yılmaz İHO'nda konferans verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konferansın konuları arasında türlerin çeşitliliği, ilimizin biyoçeşitliliği yer aldı. Dr. Özkan Evcin, Kastamonu’da ceylan olmadığını ama karaca olduğunu belirterek, kaçak avlanma yüzünden karaca sayısının da azaldığını belirtti.

Öğrencilere akademik çalışmalar sırasında foto kapanlara takılan hayvanları da gösteren Dr. Evcin, Germeçtepe Barajında su samuru tespit ettiklerini ve Ilgaz Dağı Milli Parkında karacaların korunma çalışmaları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Kaçak avcılar tarafından vurulduktan sonra içi doldurularak muhafaza edilen karaca ise, öğrencilerin yoğun ilgisini gördü.

Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nazmi Şahin, okulumuzdaki öğrencileri alan uzmanları ile buluşturarak onların daha iyi öğrenmelerini istediklerini ifade ederek, “Okulumuz öğrencileri her zaman birinci kaynaktan öğrenerek daha kaliteli bilgiler elde ediyor. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Kamil Doğanay ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Dr. Özkan Evcin’e ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vedat İKİZOĞLU