Servis elemanı ve ev pansiyonculuğu eğitimi başladı

Kastamonu Valiliği'nin turizmde hizmet kalitesinin artırılması amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında düzenlediği 10 günlük 'Turizm Servis Elemanı ve Ev Pansiyonculuğu Eğitimi' başladı.

  • 1453
Servis elemanı ve ev pansiyonculuğu eğitimi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu turizm sektöründeki hizmet kalitesinin arttırılması ve konaklama sorununa çözüm üretmek amacıyla Valilik tarafından hazırlanan eğitim projesi, KUZKA Hizmet Binası Toplantı Salonunda düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törene Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Kastamonu Belediyesi Başkan Vekili Eşref Can, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş ile turizm sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.

Amacımız Turizmin Sorunlarına Çözüm Üretmek
Eğitim öncesinde açılış törenine katılan protokol üyeleri katılımcılara hitaben birer konuşma yaptılar. Törende katılımcılara seslenen KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, “Kastamonu Valiliği tarafından hazırlanan proje 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Kastamonu Valiliği tarafından hazırlanan bu projenin, eğitimini ise Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi verecek. Bu projenin Kastamonu turizminin yaşamış olduğu servis elemanı ve konaklama sorununa çözüm üreteceğine ve sektörde çalışanların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağına inanıyorum. Umarım bu çalışmalarımız başarılı olur ve turizm sektöründe çalışan personelimiz çalışmalarında uygulama ve tatbik etme imkanı bulurlar” dedi.

Kastamonu Valiliği tarafından turizm sektörüne yönelik projelendirilen eğitim, 2 grup halinde ve yaklaşık 70 kişinin katılımı ile 10 gün içinde tamamlanacak. Projenin eğitimini ise Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından verilecek. Eğitimin Turizm Servis Elemanlarına yönelik olan 2-6 Ekim 2017 tarihleri arasındaki ilk bölümünde, Turizm, Turizm Davranışı, Restoran, Otelcilik ve Otel İşletmeciliği, Restoran ve Otelcilikte Ön Büro Eğitimi, Otelcilik ve Turizm Pazarlaması, Yiyecek Yönetimi, İçecek Yönetimi ile Kat Hizmetleri Yönetimi ve Servisi konularında bilgiler verilecek.

Eğitimin 16-20 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Ev Pansiyonculuğu bölümünde ise İşletmecilik Bilgisi, Temel Kavramlar Genel Turizm, Turizm Kavramları, Turizmin Ekonomisi ve Önemi, Turizm Sektör İstatistikleri, Konaklama İşletmeciliğinde Temel Kavramlar, Yönetim, Amaçlar, Fonksiyonlar, Genel Muhasebe Kavramları, Konaklama İşletmeciliğinde İletişim ve Pazarlama, Gıda Üretiminde Sağlık ve Temizlik konuları hakkında bilgiler paylaşılacak. Uygulamalı ve mesleki bilgilerin sunulacağı eğitim sonunda, katılımcı adaylara bir de sertifika takdim edilecek.

Haber Merkezi