TÜRKAV'ın Öğrencileri Şehri Gezdi

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Yaz Dönemi Kur'an-ı Kerim Kursu'na öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

  • 1204
TÜRKAV'ın Öğrencileri Şehri Gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRKAV’IN YAZ KUR’AN-I KERİM KURSU ÖĞRENCİLERİ ŞEHRİ GEZDİ
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Yaz Dönemi Kur’an-ı Kerim Kursu’na öğrenciler büyük ilgi gösterdi. TÜRKAV’a üye ve mensuplarının çocuklarından 7 ila 17 yaş arasındaki öğrencilerin iştirak ettiği kursun son günlerinde, kurs öğreticileri nezaretinde öğrenciler, Kastamonu’nun önemli ziyaretgahlarından Şeyh Şa’ban-ı Veli Külliyesi ve Mehmet Feyzi Efendi’nin kabrini ziyaret etti. 
Türkav Kastamonu Şube Başkanı Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu, 2014 Yaz Dönemi Kur’an-ı Kerim Kursuna yoğun katılımın olduğunu belirterek, mekan darlığı nedeniyle kursla ilgili kamuoyuna ilanda bulunulamamasına rağmen 135 civarında bir öğrenci grubunun eğitim gördüğünü ve kursun başarılı bir şekilde devam tamamlandığını söyledi.
Kursa katılan bütün öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma safhasına geçtiğini belirten Yakupoğlu, okuma bilenlerin ise okuma seviyelerini ve kalitesini yükselttiklerini kaydetti.
Kursta görev almış hocalara katkılarından dolayı teşekkür eden Yakupoğlu, kurs boyunca katılımcı öğrencilere Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma eğitimi yanında, namaz surelerinin öğretimi, cemaatle namaz kılma uygulaması, temel dini bilgiler ve gerekli duaların öğretilmesi, milli-manevi değerlerle ilgili şiir, marş ve ilahilerin ezberletilmesi gibi konularda da eğitimler verildiğini belirtti. Ayrıca şehir gezisi düzenlenerek Kastamonu’nun önemli tarihi mekanlarından Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve Mehmet Feyzi Efendi Türbesi’nin çocuklara gezdirildiğini açıklayan Yakupoğlu, erkek öğrencilerin her hafta Cuma namazlarını topluca kurs merkezine yakın bir camide halkla beraber uygulamalı olarak kıldıklarını ve kurs boyunca her gün öğle saatlerinde bütün çocuklara ikramda bulunulduğunu söyledi.
Kursa katılan öğrencilere başarı belgesi verildiğini belirten Yakupoğlu, Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Kursa iştirak eden bütün öğrencilerimiz, yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerim’i bundan sonraki hayatlarında okumayı sürdürsünler ve mealini de okuyup anlamaya çalışsınlar. Bu kutsal kitabın insanlığa vermiş olduğu güzel mesajları kendilerine rehber edinsinler. Hangi mesleği icra ederlerse etsinler, işlerini iyi yapsınlar; vatanımıza ve milletimize, bütün İslam âlemine ve insanlığa faydalı birer birey olmaya çalışsınlar. Dinimizin güzelliklerini ve özelliklerini iyi öğrenerek, kendilerini din üzerinden kullanmaya çalışanlara fırsat vermesinler. İslam dünyasının dört bir yanında akan masum Müslüman kanlarının haberlerinin ve şehit düşen dindaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığı şu günlerde, Müslüman Türk gençliği olarak daha çok çalışılması gerektiğinin farkında olsunlar. Unutmasınlar ki, Türk ve İslam dünyasının aydınlık günlere ulaşması için; milli ülküler peşinde koşan, bilinçli, duyarlı, donanımlı ve imanlı bir Türk gençliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacaktır” dedi.