Ekmekci, milletvekili aday adaylığını açıkladı

AK Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Serap Ekmekci, Kastamonu'dan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

  • 3381
Ekmekci, milletvekili aday adaylığını açıkladı

AK Parti Kastamonu Milletvekili aday adayı Serap Ekmekci, il başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaptı.

“Kastamonu, Cumhuriyet'in 100. yılında kadın vekil ile taçlansın” diyen Ekmekci, “İlimizin çok partili dönemdeki ilk kadın milletvekili olmaya talibim. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'Kendi kişisel siyasi hikayemdeki başarımın sırrını bir cümleyle özetleyin derseniz, kadınları demokrasiyle, siyasetle buluşturmayı başarmış olmamdır derim' diyor bir konuşmasında. AK Parti, kadınların siyasi emeklerini en demokratik ve pozitif ayrımcılıkla destekleyen parti olma anlayışını kurulduğu günden itibaren sürdürdü ve sürdürüyor.” dedi.

“AK Parti’de kadınlar destan yazdı”

Ekmekci, "Kadınlar AK Parti’de aldıkları söz hakkını ve yetkiyi toplumdaki kadın haklarının genişlemesi ve kök salması için kullanıyor. 20 yıldır süren bu devirdaim sayesinde ülkemizde kadın haklarında devrim niteliğindeki dönüşümler birbiri ardına geldi. AK Parti’de kadınlar destan yazdı, yazmayı da sürdürecekler. Partimizin Kastamonu’daki tarihsel yolculuğunda da kadın emeğinin katkısı asla yadsınamaz. Partimizin ilimizde kökleşmesinde ve birbiri ardına gelen seçim zaferlerinde kadınlar da vardı bitmez tükenmez emekleriyle. Biz kadınlar, partimizin kadın kolları değil; kalbi, ciğeriyiz. Ne yoruluruz ne de gözümüzü bir an olsun ufuktan ayırırız. Liderimizin izinde, asla yorgunluk bilmeden, vefa ile yürürüz, aşılmaz denen dağları aşarız, varılmaz sanılan hedeflere ulaşırız.” diye konuştu.

Ekmekci, milletvekili aday adaylığını açıkladı

“Ülkemize örnek projeler hayata geçirmeyi hedef edindik”

Ekmekci, “Vatandaşlarımızın büyük teveccühleri sayesinde Kastamonu Belediye Meclis Üyesi olarak emek verdiğim partimde, Genel Merkez Kadın Kollarımız tarafından Ekim ayında İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevlendirilme onurunu yaşadım. Hepsi birbirinden kıymetli İl Kadın Kolları üyelerimizle birlikte ilk andan itibaren vatandaşlarımız arasında hiçbir parti ayrımı yapmadan ve siyasi karşılık beklemeden, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere halkımızın faydasına projeler geliştirmeyi, ilimizin ali menfaatlerini daim önde tutmayı, ülkemize örnek projeler hayata geçirmeyi hedef edindik. Kadın, erkek, yaşlı, genç her vatandaşımızın güne umutla başlaması ve gönül rahatlığıyla başını gece yastığa koyması için milletimizin yoluna nefer olduk. İlçelerimizi de içine alan geniş bir coğrafyada halkımızla parti ayrımı yapmaksızın iç içe, gönül gönüle olmanın gayretini gösterdik. Bu süreçte başta milletvekillerimiz, il başkanımız ve yönetimimiz, ilçe başkanlarımız ve yönetimleri, gençlik kollarımız olmak üzere tüm teşkilatımızın ve üyelerimizin büyük desteğini gördüm, şükran duygularımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. Farklı siyasi görüşlerdeki hemsehrilerimize de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kastamonu ve ülkemiz için attığım adımda hep yanımda yürüyen ayak seslerini işittim, gönül köprülerinin üzerinden geçtim. Desteklerini ömrüm boyunca hep hissettiğim sevgili aileme de minnettarım. Vatanıma ve milletime hayırlı evlat olma sözümü yerine getirmek için ömrümce çalışacağım.” şeklinde konuştu.

“Hayırlı ise olsun”

Ekmekci söyle devam etti: “14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Millletvekili seçim sürecine girdik. Milletime TBMM çatısı altında hizmet etmeyi düşündüğüm için belediye meclis üyeliği görevimden ayrıldım. Öncelikle, yerel seçimde oylarını temsil hakkını bana veren tüm Kastamonululara teşekkür ediyorum. Temsil görevimi layıkı ile yerine getirmek için kılı kırk yardım, emanete halel getirmedim. Canımızdan aziz Kastamonu için, görevim ne olursa olsun, emre amade olduğumu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Ben aday adayıyım, kadere iman ederim, her sonucu Anadolu irfanı ile karşılarım. Hayırlı ise olsun. Her halukarda milletimin ve AK Parti’nin neferiyim. Mevki ve makam fani, millete hizmet baki. İsterim ki ismim partimin aday listesinde yer alsın, Kastamonu, Cumhuriyetimizin 100. yılında kadın milletvekili ile taçlansın, çok partili sistemde ilk kadın Kastamonu milletvekili tarihe yazılsın. Türkiye Yüzyılı'nda Kastamonu kadınının gür sesini TBMM'de yankılandırmak, Şerife Bacı'ların kutlu miraslarını her gün yad etmek, örnek emeğimle tüm ülkemizin sevgini ve saygısını kazanmak istiyorum. Milletvekili aday adaylığı başvurumu bugün partime yaptım. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partimizin yetkili kurulları takdir edecek. Partimin ve milletimin neferiyim. Hakkımda verilecek her karar başım üstüne.”

Bugüne kadar Kastamonu'da AK Parti Milletvekili aday adaylığı için başvurusunu açıklayan isimler, Serap Ekmekci, Metin Çelik, Devlethan Yazımcı, Mücahit Dağdelenoğlu, Mustafa Takır, İzzet Serhat Köylü, Hüseyin Arslan, Kadir Sorucuoğlu, Uğur Yalçın ve Neslihan Kaya Tufan oldu.

Önümüzdeki günlerde bu sayının artması bekleniyor.