"Akaryakıtta en büyük sıkıntımız dışa bağımlılığımız"

Çatalzeytinli iş adamı Murat Erden "Dağıtım pazarının hakimiyeti yabancı şirketlerin tekelinde" dedi.

  • 462
&quotAkaryakıtta en büyük sıkıntımız dışa bağımlılığımız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uşak ve Zonguldak’ta akaryakıt istasyonu bulunan Çatalzeytinli iş adamı Murat Erden, “Dağıtım pazarının hakimiyeti yabancı şirketlerin tekelinde. Bu sebeple de yerli firmaların hedeflerine ulaşması her geçen gün biraz daha zorlaşıyor” dedi.

Akaryakıttaki artışın devlet giderleriyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Erden; “Alınan Özel Tüketim Vergisi ile Hazine'nin en önemli gelir kalemlerinden biri akaryakıt ürünleri. Akaryakıt ile ilgili dışarı bağımlılığımız en büyük sıkıntımız. Devletimizin ihtiyaçları dahilinde zamlar gerçekleşiyor” diye konuştu.

Belirlenen fiyatın altında satışa sunulan akaryakıt ürünlerinde vergi usulsüzlüğünden kaynaklandığını ifade eden Erden şu bilgileri paylaştı: “Bir tanker akaryakıtın litrede kazancı 24 kuruştur, bu da 5 bin TL’ye tekabül eder. Bazı yerlerde akaryakıt fiyatını vergi kaçakçılığı ile düşürüyorlar. Geçen sene ve ondan önceki sene kaçırılan vergi tam 34 milyar dolar. Vergi kaçakları muhakkak önlenmeli.”

Tarımsal faaliyetler geliştirilmeli

Kastamonu özelinde hedefleri arasında ise Çatalzeytin’de tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi olduğunu da anlatan Murat Erden şunları söyledi: "Sivil toplum kuruluşlarının kurumsal hareketle ait oldukları bölgelere önemli katkıları olacağına inanıyorum. Çatalzeytin’in toprak analizi yapılarak verim sağlanacak ürünler yetiştirilip, ilçenin adına düzenlenecek festivaller bu kapsamda revize edilebilir. Bu çalışmayla hem bölge haklı hem de sivil toplum kuruluşları kazanç sağlar. Hedeflerim arasında dernek başkanı olup, bu girişimleri başlatmak da bulunuyor."