Anadolu çiftliği, Pınar ile anlaştı

Anadolu Grubu'na ait Devrekani'de kurulu olan çiftlikte üretilen süt, Yaşar Holding'e ait İzmir'deki Türkiye'nin en büyük süt işleme tesislerinden biri olan Pınar Süt Fabrikası'na gidecek.

  • 6058
Anadolu çiftliği, Pınar ile anlaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Tarım ve Hayvancılık ile bir yıllık sözleşme imzalayan Pınar Süt Fabrikası, Kastamonu’dan günde 20 tona yakın süt almayı planlıyor.

Aynı zamanda çiftlikte üretilen erkek buzağıların bir kısmı da et üretimi için 27 bin büyükbaş hayvan kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük besi çiftliğine sahip olan Hacıince Şirketler Grubu’na satıldı.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Süt ve et üretiminin ülkemiz için olan öneminin daha da iyi anlaşıldığı şu günlerde, bu yatırımların ne kadar gerekli olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Çiftliğimiz Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’ne ve Avrupa Birliği Onaylı Süt İşletmesi Sertifikası’na sahip bir işletmedir. Yem üretimini kendimiz yapmaktayız ve mümkün olduğunca hammadde tedarikini memleketimizden karşılamaya çalışıyoruz. Bu da dolaylı olarak çevremizdeki çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımıza gelir kaynağı oluyor” dedi.

Vedat İKİZOĞLU