Araç'ta Ceviz Yetiştiriciliği Konferansı

Araç ilçesinde ceviz yetiştiriciliği konulu konferans düzenlendi.

  • 627
Araç'ta Ceviz Yetiştiriciliği Konferansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ARAÇ’TA CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ KONFERANSI
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Araç ilçesinde ceviz yetiştiriciliği konulu konferans düzenlendi. 
Araç Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Araç Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferansta konuşan Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, üreticilerin genellikle fidan seçimi, dikim, budama ve zararlılarla mücadele aşamalarında hatalar yaptıklarını belirterek, bilinçli üretim yapmak isteyen üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını ve üreticilerimizin eksikliklerini giderebilmeleri için İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile iletişim halinde olmaları tavsiyesinde bulundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman ise, üretime uygun alanlarda ceviz üretimini artırmak için İl Özel İdaresi destekli “Üç Lirası Sizden, Gerisi Bizden” sloganı ile ceviz yetiştiriciliği projesi hazırladıklarını ve talepleri almaya başladıklarını söyledi. Üreticilerin atıl durumdaki arazilerini en iyi şekilde değerlendirilebileceği ve ekonomilerine katkı sağlayacağı bitkisel üretim kalemlerinden biri olan ceviz yetiştiriciliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve bitkisel-hayvansal üretimle alakalı her konuda bilgi almak için İl İlçe Müdürlükleriyle irtibat halinde olmaları gerektiğini ifade eden Yaman, üreticilerin ürünlerinin verimli ve kazançlarının bol olması temennisinde bulundu. İlçe Müdür Vekili Fatih Önlem de, ilçenin arazi yapısı ve coğrafi özellikleri yönünden meyveciliğe uygun olduğunu belirterek, genç nüfusun az olması sebebiyle üretimin istenilen seviyede olmadığını kaydetti. Önlem, bu durumun ceviz gibi ekonomik getirisi yüksek ürünlerin yetiştiriciliğiyle iyileştirilebileceğini ifade ederek, üreticilerin konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermelerini ve detaylı bilgi almak için İlçe Müdürlüklerine başvurmasını istedi.