Arslan'dan "İşbaşı Eğitim Programı" çağrısı

Kastamonu'da 950 kişi İşbaşı Eğitim Programından faydalandı.

  • 1248
Arslan'dan "İşbaşı Eğitim Programı" çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürü Adnan Arslan İŞKUR'un hayata geçirdiği en önemli uygulamalardan biri olan işbaşı eğitim programlarının iş deneyimi olmayan genç işsizlere önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) işsizlikle mücadelede uzun süredir uyguladığı İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili olarak yeni istihdam paketinde işverenlere ve çalışanlara yönelik büyük teşvik uygulaması başladı. İşsizlerin teorik eğitimden ziyade pratiğe dönük uygulamalarla meslek sahibi olmaları ve bu yolla mesleki tecrübe kazanmaları amacıyla İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarının kapsamı genişletildi.

İş Başı Eğitim Programı’nın hem işsizler açısında hem de işveren açısından büyük fayda sağladığına dikkat çeken İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, programın işsizlere teorik bilginin dışında mesleki deneyim kazanmalarını sağladığını, kişinin kendisini yetiştirmesine olanak sağladığını söyledi.

Program çerçevesinde işverenlerin maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirebildiklerine işaret eden Adnan Arslan: “2 ve üzeri işçi çalıştıran işverenlerin yararlandığı ve ilave istihdamın desteklendiği işbaşı eğitim programlarında, işveren, katılımcıyı işin başında görme, kendi ihtiyacına göre kişiyi yetiştirme imkânı buluyor. Bu kapsamda yürütülen programlarda 6 aya kadar işverenin işçiyi yetiştirme dönemindeki sosyal güvenlik ve kişiye ödenecek günlük cep harçlıkları İŞKUR tarafından karşılanıyor. Yeni istihdam paketi ile kapsamı genişletilen programda katılımcılara artık aylık net asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılıyor. Haftada 6 gün ve en fazla 45 saat üzerinden uygulanan program ile katılımcılara Genel Sağlık Sigortası ve İş kazası ve Meslek Hastalığı primi ödeniyor” dedi.

İş Başı Eğitim Programı’nın 30 Haziran 2017 tarihine yapılabildiğini vurgulayan Arslan, proje ile vasıfsız işsizleri meslek sahibi yapmanın amaçlandığını, İşsizlerin tezgâh başında bizzat bu işi yapanlardan işi öğreneceklerini ve program sonunda da bu alanda istihdamlarının önü açılacağını dikkat çekerek, tüm işverenlerin istihdama yönelik bu önemli projeden yararlanmaya davet etti.

Arslan, ayrıca Kastamonu’da 2016 yılı içerisinde 950 kişinin işbaşı eğitim programından faydalandığını kaydederek, işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayanların istihdam oranının yüzde 60 civarında olduğunu dile getirdi.

Kazım BOLAT