Babaş'tan 4 Dev Müjde!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

  • 2692
Babaş'tan 4 Dev Müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak KUZKA’ya sunulacak ‘Şehir de Cazibe Merkezi’ oluşturma projesiyle ilgili Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Güven ile görüşen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Nasrullah Meydanı ve Bakırcılar Çarşısı düzenlemeleri ile Şeyh Şaban-ı Veli caddesinden Kefeli’ye kadar uzanan bölgenin sokak sağlıklaştırma projesiyle ilgili destek sözü aldı.

Belediye Başkanı Babaş’ın ikinci durağı ise, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu. S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Kurucu Başkanı Mehmet Sirkecioğlu ve yönetim kurulu üyeleri Ergün Can ve Turgut Demir ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk’ü ziyaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Öztürk’e yeni sanayi sitesi yapımıyla ilgili bilgiler verdi. Öztürk, yeni sanayi sitesi yapımı için Sanayi Bakanlığı’nın mevzuatları doğrultusunda çalışmaların hızla başlatılacağı ve gerekli tüm desteğin verileceğini belirtti.

Buradan Anıtlar Yüksek Kurulu Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nu ziyaret eden Başkan Babaş, koruma kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından ise 9 milyon TL değerindeki Teleferik Projesi’nin resmi onayını aldı.

Son olarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir araya gelen Başkan Babaş, emekliler ve asgari ücretliler için kira öder gibi konut yapımıyla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını talep etti. Babaş’ın, TOKİ Başkanı Turan’a detaylı sunumunun ardından Kastamonu’da il genelindeki arsa üretim alanları değerlendirilerek Başbakanlığa ulaştırılması da sağlandı.

(İHA)