Başkan Çatal'dan 'Sapka Fabrikası' kurulması girişimi

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 94. Yıldönümünde Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'dan önemli bir açıklama geldi.

  • 1454
Başkan Çatal'dan 'Sapka Fabrikası' kurulması girişimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin ardından Taşköprü Belediyesine Başkanı seçilen Abdullah Çatal, Taşköprü’deki işsizlik sorununa çözüm arıyor. 23 Ağustos 1925’te Kastamonu ve İnebolu’ya gelen ve halka şapkayı tanıtan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek şapkaya yoğunlaşacağını belirten Belediye Başkanı Çatal, Taşköprü’ye şapka fabrikası kurmak için girişimlerde bulunduğunu açıkladı.

Şapka İnkılabı’nın tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da özel bir yeri olduğunu vurgulayan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın bu yıl 94. yılı kutlanacak. Ülkemizde Şapka İnkılabı, ilimizde ve ülkemizde büyük bir değer taşır. Şapka ile Kastamonu bir şekilde özdeşleşmiştir. Bizde Taşköprü Belediyesi olarak manevi değerimiz olan şapkayı fabrikalara taşıyarak işsizliği azaltmayı arzuluyoruz” dedi.

“200 KİŞİYE İSTİHDAM OLUR”

Şapka fabrikasıyla ilgili fizibilite çalışmaları yapacağını ifade eden Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Emniyet, askeriye ve cezaevindeki şapkaların dikimini bu fabrikada yapabiliriz. Eğer devlet kanalından üretim sözü verilirse şapka fabrikasının Taşköprü’de olmasını istiyorum. Devletimiz, ilçemizde dikimi yapılan şapkaları almanın taahhüdünü verebilir. Şapka dikimine başladığımız zaman 200 kişiye istihdam alanı olur. Taşköprülü vatandaşlarımızın işsizlik sorununa da merhem oluruz” şeklinde konuştu.